blog placeholder

 Een tip voor wie het echte portugal wil ervaren en wil leren kennen.               

In dit artikel zal ik mijn ervaring beschrijven over verblijven in Portugal.

Portugal, een veelzijdig land met zeer grote verschillen.

Een rijk historisch verleden, mooie natuur en een aangenaam klimaat.

 Portugal, een land met een rijk historisch verleden.

Het land kent vele ontdekkingsreizigers, wellicht dat het mij daarom ook trekt.

Na mijn eerste ervaring met Portugal die toen nog heel klein was ben ik me meer gaan verdiepen en ik had nog maar een minuscuul deel van het land gezien en ik voelde me er zo goed dat ik zei; ik wil hier wonen, dit is mijn land. Nog te weinig gezien en ervaren natuurlijk en vandaar ook dat ik besloot om maar eens wat langer in dit mooie land te gaan verblijven.

Ik heb besloten mijn ervaringen op te schrijven en zo dit artikel te plaatsen met mijn tip voor het beleven van portugal. Mensen die Portugal willen leren kennen en beleven zal ik adviseren om de tijd te nemen en rond te trekken om zo het land te leren kennen en ik ken 2 b&b die in aanmerking komen om hier een grote rol in te spelen.

De 2 in mijn beleving beste verblijven in portugal.

In juli ben ik begonnen op Porto waarna ik met huurauto naar cadima ben vertrokken, een klein oud portugees dorpje.

Ik kwam aan in het dorp en ben als eerste een kop koffie gaan drinken in het plaatselijke café.

Daarna, voordat ik naar mijn eindbestemming ging wilde ik wat spullen kopen als water en wat fruit maar de supermarkt zat dicht.

Met de paar woordjes Portugees die ik al kon,vroeg ik aan een meneer of de supermarkt nog open ging en hij vertelde wel waarom het gesloten was maar ik begreep er niet zo veel van. Hij vroeg me mee te lopen, het was maar een klein stukje en een eindje verderop was een soort van buurtcentrum, alles natuurlijk dicht en binnendoor gelopen kwamen we in een soort van oud dorpswinkeltje/opslag, de man riep een oude mevrouw ik denk dat het zijn moeder was, en ik kon mijn water, fruit en koekjes kopen, geen kassa maar een velletje papier waar een optelsommetje werd gemaakt en ik kon weer verder met mijn spullen.

Deze lieve, vriendelijke mensen maakten het begin van deze reis al helemaal perfect en dit was ook nog maar het begin van de kennismaking met de vriendelijkheid en behulpzaamheid van de mensen in deze streek. 

soms vind ik geen woorden om iets te omschrijven.

je moet het gewoon zelf ervaren.                                            

De mooiste dingen in het leven kun je niet zien, je moet het voelen met je hart…                    

Voor wie kennis wil maken met Portugal, het wil beleven en leren kennen is mijn advies om als eerste een verblijf bij casa nana te nemen en vandaaruit midden portugal te leren kennen, ontdekken en proeven en dan verder naar het zuiden trekken om hier in casa candelaria de reis helemaal “af” te maken, de perfecte combinatie reis welke gestart moet worden in casa nana en daarna verder gaat in t gastvrije gezellige casa candelaria.

Het is goed te doen om te beginnen op Porto airport en van hieruit met een huurauto verder te gaan.

Men kan heel goedkoop van Porto naar Faro vliegen om daar verder met een huurauto de algarve te leren kennen.

Wat ik nog niet gedaan heb maar wat ik graag had willen doen was met de trein reizen vanaf lissabon naar de algarve maar vanuit de lucht gezien is het ook erg leuk en mooi om de grote verschillen van de beiras, alentejo en algarve te zien.

casa nana is een kleinschalige b&b/ol, zeer huiselijk en gezellig welke wel een hond heeft maar deze exstraathond is perfect opgevoed maar voor mensen die allergisch zijn dus een nadeel.

Deze mensen zetten zich graag in voor hun gasten en zorgen dat het je aan niets ontbreekt, je voelt gewoon dat ze het heel graag willen.

Er zijn 3 kamers, groot, netjes en voorzien van minibar en televisie(voor wie dat belangrijk vindt) 1 kamer beschikt over een eigen badkamer en deze kamer kan bezet worden door een heel gezin en de andere 2 delen gezamelijk een grote badkamer. Deze mensen beschikken over informatie over de omgeving, allemaal uit eigen ervaring en doordat ze zijn opgenomen door het oude Portugeese dorpje voel je zie je proef je en ervaar je het Portugal.

Een aantal wandel/fiets, autoroutes en dagtochten zijn aanwezig en wanneer er tijd is gaan de gastheer  -vrouw u graag als gidsen voor om de reis nog leuker te maken. Deze super gezellige belgen staan garant voor een goed verblijf die ze net dat ene extra stukje geven.

Schuif s’avonds gezellig aan voor de door Philip gemaakte chanfana of sardines van de bbq. en de lekkere Portugeese nagerechten van Maria. daarna volgt de algarve.

casa candelaria is een gastvrij, gezellige b&b met dito gastvrouw waar je met een geweldig uitzicht op t dakterras kunt genieten van een heerlijk ontbijt. En indien gewenst er heerlijk voor je gekookt wordt.

Deze b&b is helemaal “af”, aparte ingangen naar de kamers met aangrenzende badkamer en altijd toegang tot dakterras en gezamelijke huiskamer, Deze b&b straalt sfeer en gezelligheid uit welke niet te overtreffen is. Mijn allereerste kennismaking met Portugal is hier begonnen en hier heb ik mijn hart verloren.

Ik was door de aanwezigheid van deze mensen hier en hun inzet voor de gasten meteen “verkocht”, precies wat ik nodig had en ik vond het in een klein dorpje in de algarve en enkel en alleen door deze b&b.