blog placeholder

Gardens by the Bay (Chinees; bīnhǎi wān huāyuán) is een park verspreid over 101 hectare op een terrein verkregen door landaanwinning in het centrum van Singapore, grenzend aan de Marina  Reservoir (een afgedamd deel in de monding van het Kallang Basin). Het park bestaat uit drie waterkant tuinen: Bay South Garden, Bay East Garden en Bay Central Garden.

Gardens by the Bay, Singapore

Doelstelling gardens by the bay:

Het Gardens by the Bay project is bedoelt om de kwaliteit van het leven in Singapore te verbeteren door het verbeteren van groen en flora in de stad. Gardens by the Bay is een integraal onderdeel van de Singaporese overheid om Singapore te transformeren van een “stad met tuinen” naar een “stad in een tuin”. Gardens by the Bay is bedoeld om Singapore’s grootste stedelijke openluchtrecreatie ruimte, en een nationaal icoon te worden.

Gardens by the Bay, Singapore

Ontwerp gardens by the bay:

in januari 2006 werd er een internationale ontwerpwedstrijd gehouden voor het van het masterplan. Deze wedstrijd trok meer dan 70 inzendingen van 170 bedrijven uit 24 landen. Uiteindelijk werden er twee bedrijven gekozen voor het masterplan ontwerp. Grant Associates voor de Baai Zuid en Gustafson Porter voor de Baai Oost.

Gardens by the Bay, Singapore

Kenmerken gardens by the bay:

Gardens by the Bay bestaat uit “Bay East”, het oostelijke deel van 32 hectares en “Bay South”, het zuidelijke deel van 54 hectare. Het oostelijke deel en het zuidelijke deel zijn met elkaar verbonden door een 15 hectare groot middenstuk genaamd “Bay Central Garden”.

Gardens by the Bay, Singapore

Bay east gardens:
“Bay East gardens” is ontworpen als een reeks van grote tropische blad-vormige tuinen, met elk een eigen specifieke landschapsarchitectuur, ontwerp, karakter en thema. Er zijn vijf kanalen in de richting  van de overheersende windrichting waardoor de kustlijn zo lang mogelijk is. Vanaf deze kunstmatige kustlijn heb je vrij uitzicht op de tegenover gelegen skyline van Singapore. De kanalen zorgen er ook voor dat de zeewind het park in kan waaien zodat deze voor natuurlijke koelte zorgt in het park.

Gardens by the Bay, Singapore

Bay south gardens:
“Bay South gardens” heeft tot doel de showtuin te zijn van de beste van tropische tuinbouw en tuin kunstenaarschap. Het totale concept van zijn masterplan laat zich inspireren door een orchidee als het representatief voor de tropen en van Singapor. De orchidee, de Vanda ‘Miss Joaquim’ is de nationale bloem. Deze orchidee wortelt aan het water en deze wortels worden uitgebeeld door de serres, de bladeren worden uitgebeeld door de landvormen, de scheuten worden uitgebeeld door paden, wegen en verbindingswegen en de secundaire wortels worden uitgebeeld door de water, energie en communicatie-lijnen die een geïntegreerd netwerk vormen met de bloemen uitgebeeld door de thema tuinen en supertrees op de belangrijke kruispunten.

Gardens by the Bay, Singapore

Uitgebreide informatie:
Voor verdere uitgebreide informatie verwijs ik je gaar naar de Engelse Wikipedia pagina http://en.wikipedia.org/wiki/Gardens_by_the_bay#Bay_Central_Garden

Gardens by the Bay, Singapore

Een koninklijk toeval:
Tijdens mijn bezoek aan de Gardens by the Bay trof ik in de jungletuin nog een mooie jonge vrouw. Ze deed me aan iemand denken dus nam ik een foto om thuis na te vragen of iemand haar herkende. Later die dag zag ik haar weer lopen met haar man en een paar Chinezen. Zo te zien hadden ze die ingehuurd om er voor te zorgen dat ze gedurende hun bezoek aan de Gardens by the Bay geen last van de zon hadden.

Gardens by the Bay, Singapore