blog placeholder

Wanneer je een stedentrip gaat doen en naar Maastricht wilt, zal je natuurlijk van te voren wel wat informatie willen hebben over deze stad. Of je Maastricht nu gaat bezoeken om lekker te shoppen, te eten of drinken of om gewoon helemaal tot rust te komen: het kan allemaal in Maastricht! 

Cultureel gezien kun je je helemaal te goed doen in deze stad. In Maastricht wordt de middeleeuwse cultuur met een moderne architectuur gecombineerd, hier zit nog een toefje Limburgse gezelligheid bovenop!

 

Bezienswaardigheden

Maastricht is een van de oudste steden van Nederland en was een echte bedevaartsplaats. Je kunt hier dan ook de rijke geschiedenis goed terugzien. Denk aan de imposante basilieken, de verschillende pleinen en de mooie vestingwerken. Het Vrijthof, de Sint Pietersberg en Het Dinghuis, allemaal zeker de moeite waard om te bezoeken.

 

Parkeren en bereikbaarheid

Wanneer je naar Maastricht komt kun je erg gemakkelijk met het openbaar vervoer komen. Er is een groot NS-sation en de verbindingen zijn hier erg goed. Voor parkeren in Maastricht zijn er diverse mogelijkheden, denk aan parkeergarages maar ook de bekende P en W terreinen waar je goedkoop en dichtbij het centrum kunt parkeren. Uiteraard kun je er ook voor kiezen in het centrum op straat te parkeren. Hou er dan wel rekening mee dat je dan een pak duurder uit zult zijn.

 

Hotels

Het aanbod aan hotels in Maastricht is ontzettend groot. Er zijn in het centrum vele leuke hotels te vinden maar ook net hierbuiten kun je prachtige juweeltjes ontdekken. Zo heb je diverse kastelen en kloosters welke omgebouwd zijn tot hotel! In het centrum vindt je uiteraard klassieke hotels maar ook zie je veel boutique-en designhotels. Voor iedereen is er dus wel een favoriet uit te kiezen.

 

Eten en drinken

De restaurants en café’s in Maastricht zijn van traditioneel tot studentikoos en van hip tot retro. Je kunt het allemaal vinden. Ook voor een wat meer gastronomische ervaring kun je goed terecht in Maastricht, hier zijn namelijk 4 restaurants te vinden met 1 of meer michelinsterren. Vergeet niet dat er een hotelschool is in Maastricht, dit komt zeker de gastvrijheid en de kwaliteit van het eten en de bediening ten goede.

 

Winkelen

Van Chique winkels tot kleine shops. Je kunt het allemaal vinden. In het winkelcentrum Mosae Forum kun je diverse ketens vinden en in de Stokstraat en de Rechtsstraat vindt je de meer bijzonder boetiekjes met de laatste mode en de meest luxueuze merken. Iedere eerste zondag van de maand zijn de winkels in het centrum van Maastricht geopend.

 

Uitgaan

Niet iedereen gaat graag vroeg naar bed en nog naar een café of nachtclub gaan is dan natuurlijk hartstikke leuk! In Maastricht heb je veel gezellige kroegen en clubs. Soms veranderd een kroeg zelfs in een club. Wanneer je graag nog gaat stappen kun je zeker terecht op het Vrijthof. De sfeer is er ontspannen en er is altijd wel iets te doen!