blog placeholder

Ik heb een aantal jaren achtereen de jaarlijkse bedrijfsuitjes mogen organiseren voor de Stichting Ontwikkeling Lelie Cultuur. Omdat een aantal van deze uitjes ook heel geschikt zijn voor andere bedrijfstakken dan de tuinbouw wil ik deze met je delen zodat ook jij, mocht je een keer een bedrijfsuitje willen organiseren, er je voordeel mee kunt doen. In dit artikel behandel ik een uitje dat zich in het oosten van ons land afspeelt.

Een mooi bedrijfsuitje

Stap 1:
Het verdiend aanbeveling om bij dit bedrijfsuitje als groep met een touringcar te reizen. Het is het meest praktisch om diegene die in de buurt van de hoofdbedrijfsvestiging wonen daar op te laten stappen. Als er veel mensen verderop uit het land vandaan komen kun je bijvoorbeeld het P+R Terrein bij het station van Harderwijk gebruiken als tweede opstapplaats.

Een mooi bedrijfsuitje

Eerste activiteit:
De eerste activiteit van deze dag is de http://www.orchideeenhoeve.nl/ in Luttelgeest. Hier kun je kiezen uit diverse groepsarrangementen zoals; Bossafari met de boswachter, Rondvaart rond Blokzijl, Groot Vertroue Creil, Rondvaart door de Weerribben, Ontdek Giethoorn vanuit een bootje, Dafje 33 of een Jungle feest. Voor dit bedrijfsuitje heb ik gekozen voor de Bossafari met de boswachter. Dit is een, niet te lang durend, arrangement dat begint met koffie met gebak met aansluitend een wandeling door de Tropische, de Maleisische, de Taiwanese tuin en de Vlinder Vallei. Vervolgens wandel je door de kwekerij via de winkel naar het restaurant waar de lunch klaarstaat.

Een mooi bedrijfsuitje

Tweede activiteit:
De tweede activiteit is een bezoek aan het museum Museum de Fundatie http://www.museumdefundatie.nl/24-Zwolle.html gevestigd in het oude gerechtsgebouw “De stadshof” in Zwolle. Dit is een niet alledaags modern museum met een grote diversiteit aan schilderijen en tekeningen, beeldhouwwerken en kunstnijverheid. Bijna iedereen vindt hier wel een aantal dingen die hij of zij mooi vindt. Het grote voordeel van dit museum is dat er direct tegenover een groot Grand Café is waar de cultuurbarbaren onder ons naar kunnen oversteken als zij wat eerder in het museum zijn uitgekeken als de cultuurminnaars onder ons. http://www.grandcafepublic.nl/

Een mooi bedrijfsuitje

Derde activiteit:
Aansluitend in Zwolle als derde activiteit een zogenaamde Dinnerwalk, georganiseerd door de http://www.dedinnerclub.nl/index.htm . Deze Dinnerwalk bestaat uit een leuke stadswandeling, met een gids die je langs een aantal bezienswaardigheden leidt en bij iedere bezienswaardigheid een aantal leuke enof interessante wetenswaardigheden en/of anekdotes verteld. De rondwandeling is een combinatie van een 5 gangendiner met steeds tussen de opeenvolgende gangen een mooie wandeling van het ene restaurant naar het andere restaurant. De combinatie van lekker eten, vertreden en per restaurant wisselende ambiance en tafelzetting staat garant voor een heerlijke gezellige middag.