blog placeholder

Hallo, toevallige lezer. Zoals je misschien wel gemerkt hebt schrijf ik sinds april 2011 nagenoeg ieder dag een artikel. De directe aanleiding hiervoor was dat mijn zoveelste creatieve project, net toen ik er leuk aan begon te verdienen, geblokkeerd werd omdat ik eerst toestemming moest vragen aan de legale vertegenwoordigers van het merk Björn Borg, om mijn, volgens iedereen, geniale persiflage die ik bedacht had, naar aanleiding van de Björn Borg gekte van mijn kinderen, in de vorm van het Boern Bdrog logo, te mogen gebruiken om t-shirts en andere kleding mee te maken en te verkopen. Omdat ik geen zin had om mijn tijd en mijn energie in een, bij voorbaat gedoemd te verliezen, zich lang voortslepende merken rechtszaak  te steken, ging ik op zoek naar een nieuwe creatieve uitdaging waar ik geld mee kon verdienen. Ik besloot mijn website om te bouwen tot een website die in zijn geheel bestond uit links en reviews over thuiswerk omdat daarmee, volgens diverse bronnen op internet, met de op mijn website aanwezige Google Adsense advertenties veel geld was te verdienen. Bij het schrijven van een review over Xead.nl, de oorspronkelijke naam van Plazilla.com, raakte ik geïnteresseerd in het concept van artikelen schrijven en geld verdienen met de advertenties die bij deze artikelen komen te staan. In eerste instantie schreef ik een aantal levensbeschouwende artikelen maar al gauw legde ik me toe op het schrijven over commercieel interessante artikelen om meer advertentie inkomsten te genereren. Dit lukte goed maar en na het plaatsen van meer dan 500 artikelen en het bestuderen van het klikgedrag van mijn lezers, heb ik een neus gekregen voor de behoeftes van zoekende mensen op internet. De grootste behoefte van zoekende mensen op internet is net als in het echte leven een moment van geestelijke rust en vervoering. Dat is ook de reden dat vooral het gratis downloaden van films en muziek zo populair is. Een, qua reclame opbrengsten, succesvol artikel gaat dus over een manier waarop je gratis een moment van geestelijke rust en vervoering kunt verkrijgen. Vandaar de keuze voor het onderwerp.

Een oase van rust

Gratis oase van rust:

Er zijn enorm veel producten op de markt die je een moment van geestelijke rust en vervoering geven. Het is niet toevallig dat de meeste van deze producten onevenredig zwaar belast worden omdat de overheid weet dat de behoefte van de mens naar geestelijke rust en vervoering sterker is dan de ratio en ze dus dwangmatig deze onevenredig zwaar belaste producten blijven kopen waardoor ook de verkoopprijzen door de aanbieders kunstmatig hoog kunnen worden gehouden. Toch is er één “product” waarmee je gratis een moment van geestelijke rust en vervoering kan bereiken. Dit “product” is je fantasie. Het gebruiken van je fantasie is geheel gratis en behoeft geen kunstmatige hulpmiddelen zoals beeldschermen, luidsprekers, vervoersmiddelen enzovoorts. Het is gewoon een kwestie van doen en veel trainen.

Een oase van rust

Midden in de sahara:

In deze alinea ga ik een fantasie oefening met je doen. Concentreer je op de volgende vraag. Neem een willekeurige plaats in gedachte ergens ter wereld en concentreer je daar op. Stel je voor dat je er op twee kilometer hoogte heen zweeft. Je hangt nu boven de plaats die je in gedachten hebt genomen. Vanaf deze hoogte kun je nog niet zien wat er op de plaats op de grond precies is. Nu begin je heel rustig te dalen en het eerste wat je opvalt is dat het steeds warmer wordt. Na een paar minuten dalen dringt deze aangename warmte op een prettige manier je lichaam binnen. Om langer van dit eerste moment van geestelijke rust en vervoering te genieten stop je nu met dalen en blijft gewichtloos zweven. Je hebt een geweldig uitzicht vanaf de plaats waar je nu bent. Je zweeft heel rustig om je as in de rondte en je blik glijdt rondom langs de horizon. Het is vreemd maar ondanks je gevoel van oneindige geestelijke rust en vervoering voel je na een relatief korte tijd toch de drang om verder af te dalen.

Een oase van rust

Een oase van rust:

In gedachte was ik naar de Sahara gezweefd en hing ik daar dus al enige tijd in de lucht. Ik ben na een paar minuten verder afgedaald en, in tegenstelling tot wat ik, vanaf de grote hoogte waarop ik hing, had verwacht landde ik niet in een eindeloze hete zandvlakte maar in de enige oase die daar aanwezig is. Hoe is dat in vredesnaam mogelijk. De kans dat je in deze oneindige grote zandwoestijn precies in deze oase land is nagenoeg nihil. Maar toch lukt dat met je fantasie.

Een oase van rust

De echte een oase van rust:
Het mooie en verslavende van internet is dat je je fantasiën kunt naspelen. Door middel van het programma Google Earth ga ik proberen mijn fantasie na te spelen. Ik start Google Earth en ga naar de Sahara. Ik kies een willekeurige plaats uit om in de Sahara te landen. Dan gebeurt er iets wat ik nooit verwacht had. Ik land precies in de enige oase in een oneindige grote zandwoestijn. Naarmate ik verder inzoom met Google Earth des te duidelijker wordt de persoon die in de oase onder een palmboom zit. Ik kan zelfs zo ver inzoomen dat ik het gezicht van de persoon die daar zit kan zien. Hij komt me op de een of andere manier bekend voor. Dan opeens zie ik het, jij bent het. Je hebt precies gedaan wat ik vroeg en door de titel van mijn artikel ben je naar de Sahara gezweefd en vervolgens in precies dezelfde oase geland waar ik nu naar kijk met Google Earth.