blog placeholder

Bologna, fabelachtige metropool in het Noorden van Italië, gelegen aan de voet van de Apennijnse bergketen, is één van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa. Maar het is ook de geboorteplaats van één van de meest geliefde gerechten uit de Italiaanse keuken: bolognese, de beroemde gehaktsaus. Maar dan wel gegeten met tagliatelle, niet met spaghetti natuurlijk! Het is fantastisch wandelen in het centrum vanaf het oude Piazza Maggiore, het historische plein en ontmoetingspunt voor toeristen en bewoners, maar om te kunnen genieten van die andere kant van Bologna, haar betoverende parken en weelderige tuinen is eigen vervoer wel zo handig.

De uitgestrekte parken en natuurgebieden en de tuinen van Bologna zijn vermaard en bieden fantastisch wandel- en kijkplezier voor de natuurliefhebber, zodat u genoeg heeft aan de moeilijke taak van het maken van een goede selectie, zonder dat u zich ook nog druk zou moeten maken over het vervoer van en naar deze prachtige bezienswaardigheden. Autoverhuur biedt hierbij absoluut een uitkomst. Met eigen vervoer kunt u stad en omgeving op uw gemak verkennen. Denkt u zich eens in, de reis plannen, geen rekening hoeven houden met het soms eigenzinnige openbaar vervoer, alles meenemen wat u wilt en u kunt op weg. Bezoek de tuinen van het oudste park van Bologna, de Parco Della Montagnola en het natuurpark Parco Cavaioni in de heuvels buiten de stad. De Giardini Margherita is het grootste en absoluut populairste park. Maar vergeet ook de vermaarde botanische tuinen van de universiteit niet, de Orto Botanico. Gesticht in 1568 is het één van de oudste in Italië. Een bijzonder plek neemt de Villa delle Rose in, zo genoemd vanwege haar bloementuin, maar die niet alleen natuurschoon en prachtige architectuur te bieden heeft, maar ook nog een museum is voor moderne kunst. Als laatste mag de Certosa di Bologna niet ontbreken, de beroemde monumentale begraafplaats en catacomben, een indrukwekkend vertoon van beeldende kunst en architectuur uit de 19e en 20e eeuw.

Tegenwoordig is online een huurauto naar keuze regelen een peulenschil. Bologna is goed bereikbaar vanaf Milaan, maar heeft ook een eigen vliegveld en afhaalpunten voor huurauto’s. Eigen vervoer geeft u de mogelijkheid om meer te kunnen zien in een kortere tijd zodat u op uw gemak uw reis en dagtochten kunt plannen. Neem eten, drinken en bagage mee, en ga op weg om te genieten van Bologna en haar omgeving!