Wil je graag met het hele gezin op vakantie deze zomer en ben je op zoek naar kindvriendelijke campings? In dit artikel laten wij je de leukste campings van Nederland zien die allemaal kind-proof zijn. Deze campings hebben bijvoorbeeld een indoorspeeltuin, een overdekt zwembad, animatie of gethematiseerde huisjes.

De Leistert, Limburg

Dit is het meest kindvriendelijke park van Limburg en dat is niet voor niks. Er zijn veel faciliteiten te vinden zoals een kinderboerderij, een indoor speeljungle, een groot zwembad met glijbanen en een peuter- en kleuterbad, een gevarieerd activiteitenprogramma en natuurlijk kinderanimatie. Je kunt er zelf heen met de tent, caravan of camper maar er zijn ook bungalows en vakantiehuisjes te huur.

Kindvriendelijke Sprookjescamping, Overijssel

De naam zegt het natuurlijk al, deze camping staat volledig in het teken van sprookjes. Er zijn veel faciliteiten, activiteiten en voorzieningen voor kinderen. Om te beginnen is de camping autovrij en beschikt het over veel speeltuinen. Kinderen kunnen hier dus altijd veilig spelen. Ook is er een binnenspeeltuin, een strandmeer met speelstrand, kindertheater, waterspeeltuin, binnen- en buitenzwembad en een goed animatieprogramma. De kampeervelden zijn er erg ruim maar er zijn ook trekkershutten, lodges, chalets en volledig ingerichte tenten beschikbaar.

Bosbad Hoeven, Noord-Brabant

Ook deze camping is helemaal ingericht voor gezinnen die met kinderen op vakantie willen gaan. Er zijn familiedouches aanwezig maar ook een jeugdhonk, basketbalveld, dierenweide en een speeltuin. Daarnaast ligt de camping naast het grote waterspeelpark Splesj. Dit park is gratis wanneer je op de camping staat, dus je kunt er iedere dag zwemmen! Naast kampeerplekken heeft de camping ook chalets, vakantiehuisjes en compleet ingerichte tenten.

Coldenhoven, Gelderland

Dit park van Landal is een goede kindvriendelijke camping midden in de bossen. Dit is een van de weinige parken van Landal die ook een kampeergedeelte heeft wat het ontzettend uniek maakt. Wanneer je hier als campinggast bent, mag je ook gebruik maken van alle voorzieningen van het park. Je kunt er dus heerlijk zwemmen, spelen in de grote binnenspeeltuin of op bezoek gaan bij de dieren in de dierenweide. En daarnaast is natuurlijk ook Bollo de Beer aanwezig samen met een goed animatieteam.

Lees ook: Vakantiepark tip: Landal Het Vennenbos

Kindvriendelijke camping De Zandstuve, Overijssel

Deze kindvriendelijke camping verzorgt huifkartochten en kindertheater. Ook is er een grote binnenspeeltuin en een subtropisch zwembad met een glijbaan van 50 meter en een kleuterbad. Wil je een avontuurlijke vakantie met je kinderen, dan kun je ervoor kiezen een lodge of een compleet gerichte safaritent te huren.

Kuierpad, Drenthe

Dit park van Molecaten is een erg kindvriendelijke camping met ruime kampeervelden en speeltuinen. Daarnaast zijn er ook veel faciliteiten te vinden zoals een recreatiemeer met zandstrand, binnenzwembad en veel klim- en speeltoestellen. Naast kamperen kun je hier ook een caravan, chalet, bungalow of ingerichte tent huren.