blog placeholder

Ik heb dit jaar voor het eerst sinds jaren tijd om op wintersportvakantie te kunnen gaan. Ook mijn vrouw en kinderen heb ik kunnen overtuigen dat een skivakantie ook heel leuk kan zijn. De laatste jaren gaan we namelijk altijd naar Turkije voor een goedkope zonvakantie. Dit is ons altijd heel goed bevallen maar ik wil gewoon eens wat anders. De enige voorwaarde die mijn vrouw gesteld heeft is dat het mooi weer moet zijn, dat ze niet hoeft te koken en dat het niet te duur moet worden. Dus ben ik op zoek gegaan naar een goedkope wintersportvakantie.

Goedkope skivakantie

Oosduits skiresort:
Toen de muur net gevallen was ben ik in het voormalige Oost-Duitsland geweest voor mijn werk. Vlakbij het dorpje Weißenberg waar ik logeerde lag een skigebied waar de Oostduitsers naar toe gingen toen ze nog niet vrij reizen mochten. Dit gebied ligt bij de stad Löbau in de uitlopers van het Reuzengebergte. Ik heb daarom op Zoover.nl gekeken of je daar nu nog zo goedkoop op wintersportvakantie kunt als toen. Op Zoover.nl vond ik een beoordeling van Accommodaties in  Löbau. De beoordeling was als volgt: Waardering 9,0 – Uitgaansleven – 3,0 Cultuur – 7,0 Omgeving – 9,0 – Sfeer 8,0. Ondanks de lage prijs en de goede beoordelingen vonden we de 3,0 voor het Uitgaansleven toch doorslaggevend om hier niet voor te kiezen.

Goedkope skivakantie

Het goedkoopste skiresort:
Ik ben op zoek gegaan naar een alternatief voor Löbau en vond dat bij toeval heel snel toen ik op zoek ging naar de goedkoopste wintersportbestemmingen. Ik kwam als eerste op http://www.telegraaf.nl/reiskrant/bestemming/italie/20127682/__Top_10___s_Werelds_goedkoopste_skiresorts__.html en bovenaan de lijst van de goedkoopste skiresorts ter wereld staat de plaats Harrachov in Tsjechië. Harrachov ligt midden in het Reuzengebergte slechts 94 kilometer ten oosten van Löbau. De plaats Harrachov  wordt als volgt omschreven: Harrachov is één van de bekendste skiresorts in Tsjechië en ligt nabij het Reuzengebergte. Het is het op twee na grootste skigebied van het land en erg populair onder zowel skiërs en snowboarders. Vooral de vele après-skimogelijkheden worden erg goed gewaardeerd.

Goedkope skivakantie

Op naar harrachov:
Naar aanleiding van deze omschrijving hebben we besloten om dit jaar naar Harrachov te gaan. De prijzen van de accomodaties zijn echt heel voordelig en een skipas is ook niet duur. Uiteindelijk boekten we een complete skivakantie voor nog geen 200 euro per persoon per week inclusief skipas. Een groot voordeel is verder dat de prijzen in de horeca ook nog belachelijk laag zijn in Tsjechië. Dus, Harrachov, here we come.