blog placeholder

Je bent net klaar met je studie of je wilt er gewoon even tussenuit. Backpacken is het mooiste wat er is! Ga naar landen waar je nog nooit geweest bent, leer nieuwe mensen en culturen kennen! Maar waar wil je precies naar toe? Dit artikel zal je helpen inspiratie op te doen!

Australië en Nieuw-Zeeland

Australië heeft alles wat je je als backpacker maar kunt wensen: een prachtige natuur, heerlijke stranden, avontuurlijke sporten en natuurlijk de altijd relaxte Ozzies! Het is heel makkelijk om bij de Australische ambassade een visum voor een jaar te krijgen. Met dit visum mag je ook werken, dus je kunt ook nog een centje bijverdienen. Van sparen zal echter niet veel terecht komen, want er is genoeg te doen: bungeejumpen, duiken, surfen, enzovoort!

Nieuw-Zeeland begint ook steeds populairder te worden! Als je houd van avontuurlijke sporten ben je hier aan het juiste adres!

Thailand

Thailand is een echt backpackersparadijs! Ga duiken in Ko Tao, of blijf lekker luieren op een van de hagelwitte stranden. In het noorden kun je jungletreks maken! Honger gekregen? Probeer dan wat gefrituurde kakkerlakken uit!

Vanuit Thailand kun je makkelijk naar buurlanden als Laos of Cambodja. Voor de echte avonturiers is er natuurlijk Myanmar, het vroegere Birma.

India

India laat niemand koud. Veel mensen leven in complete armoede, maar tegelijkertijd kent het land meer miljonairs dan de Verenigde Staten! Van het Himalaya-gebergte tot diepe oerwouden en de stranden van Goa: India heeft voor iedereen wel wat te bieden!

Argentinië

De Argentijnse economie zit een beetje in het slop. Dit is het moment om te gaan, want alles is er op dit moment heel betaalbaar! Het eten is er geweldig (biefstuk en wijn) en de mensen zijn er fantastisch! Dans salsa in Buenos Aires en ga naar de meest zuidelijke stad ter wereld, Ushuaia!

Brazilië

Zon, zee, strand en voetbal! Ga naar Brazilië! Werkelijk overal vind je prachtige, kilometerslange stranden! Ga naar een voetbalwedstrijd en zie de Braziliaanse passie met eigen ogen aan! Ga naar Rio de Janeiro en drink caipirinhas en dans de samba!

Centraal Amerika

Nicaragua, Honduras, Guatemala en natuurlijk Mexico! Van oude tempels uit de tijd van de Aztecen tot prachtige hagelwitte stranden…! Centraal Amerika heeft het allemaal!

Overige landen

Hieronder vallen werkelijk alle landen die nog niet vernoemd zijn! Backpacken is avontuur! De lijst van landen is eindeloos: Iran, Kazachstan, Colombia, Bolivia, Peru, Zuid-Afrika, enzovoort!! Ben niet bang maar ga ervoor!

 Voor een lijst met spullen om mee te nemen tijdens het backpacken klik je hier.