blog placeholder

Amsterdam is mondiaal gezien maar een kleine stad. Toch is Amsterdam over de hele wereld bekend en staat bij heel veel buitenlanders bovenaan hun lijstje met favoriete bestemmingen voor een weekendje weg. Er zijn dan ook een aantal dingen waarin Amsterdam uniek is in de wereld. De bekendste daarvan zijn, vooral bij de buitenlandse toeristen, de Roze buurt en de Coffeeshops. Hoewel Amsterdam dus wereldwijd een grote bekendheid geniet zijn er in Nederland zelf nog veel mensen die niet weten wat Amsterdam allemaal te bieden heeft. Voor de Nederlander zijn de Roze buurt en de Coffeeshops niet de belangrijkste attracties omdat dat voor ons hele normale dingen zijn. Zelfs een gat als Middenmeer (!!) heeft langs de dorpsstraat, in een pand tussen, bij wijze van spreken, de drogist en de slager, zijn eigen seksclub “Club 4Pleasure” met uitnodigende posters op de voorgevel met daarop reclame teksten als “iedere zondagmiddag gangbang”. En ook coffeeshops zijn in Nederland in iedere stad aanwezig. Daarom beschrijf ik voor mijn medelanders de twee voor hen meest interessante attracties in Amsterdam.

Dagje uit in Amsterdam

Het amsterdam historisch museum:

Het Amsterdam Historisch Museum is niet het bekendste museum van Amsterdam maar met een waardering van 9 punten (op een schaal van 1 tot 10) wel de meest gewaardeerde bezienswaardigheid van Amsterdam. Vooral de afdeling waar de ontstaansgeschiedenis is ondergebracht is voor Nederlanders heel interessant. Hier kun je zien hoe Amsterdam van een klein vissersdorpje in 400 jaar tijd uitgroeide tot de machtigste handelsstad ter wereld. Deze periode (rond 1700) van extreme welvaart en macht wordt nu nog de Gouden Eeuw genoemd. Ook zijn er een aantal voor Amsterdam zo kenmerkende schilderijen van de Amsterdamse Burgerwacht, werken van Van Gogh en nog veel meer interessante dingen tentoongesteld. Het Amsterdam Historisch Museum is te vinden op Nieuwezijds Voorburgwal 359 en de Kalverstraat 92. Het Amsterdam Historisch Museum is op doordeweekse dagen geopend van 10 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s middags en op zaterdag en zondag van 11 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s middags. 65 plussers krijgen ongeveer 20% korting, kinderen van 6 tot en met 18 jaar krijgen 50% korting en kinderen onder de 6 jaar mogen gratis naar binnen.

Dagje uit in Amsterdam

De albert cuypmarkt:

De Albert Cuypmarkt is, met een waardering van 8,2 punten, de na het Amsterdam Historisch Museum meest gewaardeerde bezienswaardigheid. De Albert Cuypmarkt is eigenlijk één groot hedendaags Amsterdams openluchtmuseum waar de typische Amsterdamse volksaard dagelijks te zien is. Naast de traditionele Amsterdamse marktkoopmannen die met veel branie hun handel luidkeels aan de man brengen staan de laatste tientallen jaren steeds meer allochtone marktkoopmannen zoals Hindoestanen, Marokkanen, Turken, Surinamers en vele andere nationaliteiten. Daardoor vormt de Albert Cuypmarkt een mooie afspiegeling van het multiculturele karakter waar Amsterdam zo bekend om staat. De Albert Cuypmarkt is te vinden op de Albert Cuypstraat, tussen Van Woustraat en Ferdinand Bolstraat. De Albert Cuypmarkt is ieder dag, behalve zondag, geopend van 9 uur ‘s ochtends tot 5 uur ‘s middags. Het mooie van deze topattractie is dat de toegangsprijs geheel gratis is.

Dagje uit in Amsterdam

Op de Albert Cuypmarkt vindt je ook de lekkerste kippetjes van Amsterdam.

 Dagje uit in Amsterdam