blog placeholder

Reizen is leuk, maar kost altijd een smak geld. Hier enkele tips om te besparen op een reisje Barcelona!

Vliegen: het is mogelijk om zeer goedkoop te vliegen naar Barcelona (duur ongeveer 2 uur) met ryanair. Deze vliegt naar Gerona of Reus. Vanaf daar brengt een bus je naar het centrum van Barcelona (enkele reis rond de 13 euro). Je hoeft niet vooraf te reserveren voor deze bussen.

Verblijf: Als je het gezellig vindt om met meerdere mensen op een kamer te slapen kun je kiezen voor een hostel (vanaf 10 euro), maar het is ook mogelijk om voor weinig geld een kamer in een pension te huren: een 1-persoonskamer is al beschikbaar vanaf 25 euro per dag. Je hebt dan een kamer in iemands huis, ontbijt is soms inbegrepen en je krijgt eigen sleutels mee. Ideaal als je wat meer privacy wilt!

Vervoer: Het vervoer is in Barcelona redelijk goed geregeld. Je kunt je snel verplaatsen door middel van de metro en bus. Als je meerdere dagen in Barcelona verblijft en van plan bent om zowel te lopen als soms de metro te nemen om grote afstanden te overbruggen, dan is de T- 10 een aanrader: met deze strippenkaart kun je 10 keer reizen met metro of bus (1 reis mag 75 minuten duren en je mag overstappen) en kost ongeveer 8 euro. Wanneer je daarentegen van plan bent geen stap te zetten te voet en alles met het vervoer wil doen, kun je beter kiezen voor de T-2 kaart of T-4 kaart. Met deze kaarten kun je 2 of 4 dagen lang onbeperkt reizen.

Musea: Barcelona heeft voor de kunstliefhebber enorm veel te bieden. Ben je van plan veel musea te gaan bezoeken, dan kun je overwegen het zogenaamde ART TICKET aan te schaffen. Met deze kaart (ongeveer 23 euro) mag je de volgende 7 musea bezoeken: La Pedrera van Gaudi, het Joan Miró museum, het Picasso museum, het Antoni Tāpies museum, het nationale museum van Catatonie, het museum van hedendaagse kunst en het CCCB. De kaart is te koop bij de musea.

Tripje: Verblijf je meerdere dagen in Barcelona en wil je nog iets meer zien van Catalonie, dan kun je ervoor kiezen een dagje weg te gaan. Een aanrader is Montserrat, gelegen op een hoge berg. Om geld te besparen kun je een gecombineerd ticket kopen. Het TOT Montserrat ticket kost ongeveer 37 euro, maar dit is inclusief: treinreis naar Montserrat (vertrek vanaf het plein Espanya, neem dan de R5 richting Manresa), kabelbaan of treintje naar het klooster, toegang tot het museum (bevat enkele belangrijke werken), gratis lunch in zelfbedieningsrestaurant (niet heel bijzonder, maar het vult wel) en gratis vervoer met 2 bergtreintjes. Je moet zeker deze 2 bergtreintjes nemen; ze leiden naar de kluizenaarswoningen die verspreid liggen op de toppen en vormen een goed uitgangspunt voor een wandeling met prachtig uitzicht.