blog placeholder

De mooie wereldstad Bangkok
Bangkok is een enorme wereldstad en het centrum van Thailand. Deze stad is berucht om de drukte en de verkeerschaos die daaruit voortkomt. De lucht in Bangkok is ernstig vervuild, wat vooral in de hete periodes voor ernstige smokvorming zorgt.

Na bovenstaande nogal negatieve berichtgevingen over Bangkok, zult u misschien denken, hoe is het mogelijk dat sommige mensen deze stad mooi vinden. Maar toch is dat zo. De Thaise hoofdstad Bangkok is nu eenmaal een stad die u lief heeft of haat. Pas in de jaren zeventig is de stad Bangkok de lucht in gegroeid.

Sinds die tijd is de skyline van Bangkok behoorlijk veranderd en zult u in Bangkok de ene wolkenkrabber na de andere passeren. Ondanks de drukte en chaos is dit een prachtige stad, met geweldige winkelstraten, markten en een uitgaansleven waar u van onder de indruk zult zijn.

Waarom het nachtleven in Bangkok

Indien u besluit het nachtleven van Bangkok te ontdekken, kunt u zich opmaken voor een ware uitgaansmarathon. Het nachtleven in deze indrukwekkende stad begint namelijk al zeer vroeg in de avond en gaat vaak door tot in de vroege middag van de volgende dag. In die tijd kunt u hier geweldig doorzakken in de vele disco’s, karaoke bars, gogo bars, beer gardens en pubs. Al deze uitgaansgelegenheden liggen verspreidt over heel Bangkok. Het hart van Bangkok en tevens het ruigste uitgaansgedeelte ligt echter in de wijken, Sukhumvit en Silom. De wijk Silom staat vooral bekend om het homo uitgaansleven en u vindt hier dan ook een groot aanbod van ladyboys (travestieten).

Heerlijk uit eten

In Bangkok bevinden zich vele restaurants, die allemaal van airconditioning zijn voorzien. Dit zorgt voor een welkome verkoeling en een overvloed aan heerlijke geuren van de meest uiteenlopende gerechten. De restaurants in Bangkok hebben een hoog niveau qua kwaliteit en zijn zeer afwisselend. Naast de vele goede Thaise restaurants, zijn er namelijk ook tal van internationale restaurants van zeer hoog niveau in Bangkok te vinden. Ondanks de goede kwaliteit, is de prijs zeker het vermelden waard. Voor slechts € 2,-, heeft u in de zogenaamde foodcourts(eetgelegenheden in warenhuizen) al een zeer goed verzorgde maaltijd. Wanneer u gaat dineren in een luxe restaurant, ligt de prijs zelfs niet hoger dan de prijs van een maaltijd in een cafetaria in Nederland.

De Patpong avondmarkt

Voor u het bruisende nachtleven van Bangkok in gaat, zijn er nog tal van activiteiten te beleven buiten het uitgaansleven om. Wat dacht u van de bekende avondmarkt in Bangkok. De Patpong avondmarkt is een grote markt die speciaal gericht is op het toerisme en de artikelen die worden aangeboden, zijn tevens op het toerisme gericht. Een nadeel is hier de prijs. Hoewel de prijs elders in Bangkok erg aantrekkelijk is, zijn de prijzen op de Patpong avondmarkt een stuk duurder. Patpong is tevens zo populair bij toeristen, omdat deze markt in het drukke uitgaansgebied en bij de rosse buurt ligt.

De drukke Silom Road

Een van de drukste gebieden van Bangkok is de Silom Road. Silom Road is tevens en uitgaans- en winkelgebied. Silom Road in Bangkok is de oorspronkelijke rosse buurt en tevens de zakenwijk. Er staan hier dan ook tal van luxe kantoorgebouwen. Dit gedeelte van de stad is zeker de moeite waard voor een bezoekje aan het uitgaansleven. Via skytrain kunt u hier prima doorheen reizen.