blog placeholder

Samos, het mooiste griekse eiland !

Een bezoek aan het griekse eiland Samos is meer dan de moeite waard !

Hier zijn de griekse mensen nog echt vriendelijk, en merk je dat het toerisme nog niet de overhand heeft gekregen. Er is dan ook totaal geen hoogbouw te vinden, en ook de wegen zijn  hier en daar nog authentiek (soms helaas !) .

Wat u zeker moet doen, is het eten en drinken uitproberen. Bijvoorbeeld in het havenplaatsje Pythagorion. Je zult ook merken dat je hier niet of nauwelijks de restaurants binnen wordt gelokt.

Je zit in de restaurants zeker niet op de schopstoel, het is soms zelfs moeilijk om weg te komen, zeker omdat je altijd wel iets ” toe ” krijgt, bijvoorbeeld een lokale lekkernij. Gastvrijheid jent geen tijd.

Het is zeker aan te bevelen om een of meerdere dagen een auto te huren, hoewel je met het openbaar vervoer ook een eind kunt komen. Een auto geeft je echter meer bewegingsvrijheid. Zo kun je dan ook met de auto gaan zoeken naar de wat meer afgelegen lokale restaurantjes, zoals er bijvoorbeeld enkele in Chora zijn (Antonio’s) . Hier krijg je vaak wat de pot schaft, en spreekt men soms nauwelijks engels. Maar dat zijn toch vaak de restaurantjes waar je het lekkerst en leukst kunt eten. Verwacht echter geen luxe tafeltjes en stoelen, die zul je niet aantreffen !

De natuur is ook zeker overweldigend ! Het is een zeer groen eiland, ook omdat er in de winter voldoende water valt, en dit ook terug te vinden is in diverse meertjes. Door dit vele water is het eiland dan ook zeker “groen” te noemen. In de bergen (hier is die auto dus voor..) vind je enorme hoeveelheden brem. Dit geurt enorm, en ruik je de gehele tijd als je in de bergen rijdt.

Ook de hoofdstad samos is een bezoek waard. Hoewel het een vrij drukke stad is, en dus in de zomer enorm druk, heet en stoffig kan zijn, is het leuk om het dagelijkse leven van de samioten te volgen. Ook hier vind je een overvloed aan terrasjes van waaruit je het leven kunt volgen.

Nog even over het vliegen naar samos: dit alleen is al een spektakel ! Je ziet het eiland al van verre liggen, en de diverse bochten die het vliegtuig maakt om de landing in te zetten is schitterend. !

Het vliegveld van Samos heeft een relatief korte start/landingsbaan, en dit maakt het dus spectaculair. Het is zeker ook de moeite waard om even bij de baan te gaan kijken. Ook voor diegenen die vlakbij het vliegveld logeren: er landen slechts enkele vliegtuigen per dag en er is dus zeker geen sprake van overlast !

 

Kortom: Samos, een bezoek waard !