blog placeholder

Graag wil ik jullie wat meer vertellen over een mooi hotel vlakbij Alanya.

Enkele jaren geleden kwamen we voor de eerste keer bij Beach Club Doğanay in Konaklı, dit is een voorstadje van de populaire badplaats Alanya in Turkije.
Het hotel ligt ongeveer 6 km van Alanya af en meteen voor het hotel kunt u een busje pakken naar Alanya centrum, of de andere kant op naar Konaklı centrum.

Beach Club Doğanay is een 5-sterren hotel. Let wel dat 5 sterren in Turkije wel wat anders is dan 5 sterren in Nederland of België. Dit is voor onze begrippen toch echt wel wat minder. Maar voor Turkije is het een goed en mooi hotel.

Dit hotel heeft verschillende soorten van verblijf, afhankelijk van waar u boekt en voor welke periode u boekt.
Wij zijn altijd buiten het hoogseizoen gegaan en hadden dan een verblijf op basis van ultra all inclusive, dit wil zeggen dat het ontbijt, middageten en avondeten zijn inbegrepen maar ook drankjes 24 uur per dag.
Tussen het hoogseizoen en buiten het seizoen zijn er grote prijsverschillen, ik heb geen ervaringen met verblijf midden in de zomer maar buiten het seizoen is het in ieder geval zeer goed qua prijs/kwaliteit verhouding.

Voor het ontbijt is er een uitgebreid buffet (koud en warm), er is het gewone ontbijt en daarna is er het late ontbijt wat een stuk beperkter is, maar ideaal voor degenen die geen zin hebben om op tijd op te staan tijdens de vakantie.

Voor de lunch en avondeten is er ook een uitgebreid buffet en overdag is er bijvoorbeeld op het strand pizza en friet te verkrijgen. (ook dit valt onder de ultra all inclusive)

Het hotel heeft een eigen stuk strand wat te bereiken is via een tunneltje onder de weg door. Deze tunnel is ook van het hotel zelf.

Het strand is natuurlijk voorzien van alle benodigdheden zoals onder andere bedjes, parasols, toiletten, bar en terras. Ook zijn hier speciale activiteiten te boeken zoals bijvoorbeeld parasailing.

Op het strand is er ook een mooie discotheek die elke avond open is, een leuk en goedkoop alternatief voor een avondje stappen aangezien ook hier de drank inbegrepen is bij de ultra all inclusive formule.

Er is een uitgebreid animatieteam aanwezig in het hotel die zowel overdag als 's avonds allerlei activiteiten en shows organiseren. Deze jongens en meiden doen ontzettend goed hun best en kunnen echt je vakantie compleet maken!
Regelmatig organiseren ze ook een avondje uit naar een discotheek in Alanya.
Voor de kinderen is er een mooie mini club waar ze lekker kunnen spelen (met begeleiding) en 's avonds is er voor de kleintjes een minidisco.

Het hotel heeft 2 buitenzwembaden waarvan 1 groot bad met glijbanen, en het hotel heeft ook een binnenzwembad.

Verder is het hotel voorzien van een hamam, een fotograaf, een juwelier, een supermarktje, en nog wat andere winkeltjes.

De standaardkamers (2-persoonskamer maar 3 slaapplaatsen) zijn niet heel bijzonder maar wel netjes, ruim genoeg en schoon. Op de kamers zijn telefoon, televisie en airconditioning aanwezig.

Nadelen van dit hotel vind ik wel dat je soms in de rij moet staan bij de bar, en dat ze het niet zo nauw nemen met de glazen (glazen worden voor verkeerde drankjes gebruikt waardoor je bijvoorbeeld geen schuim op je bier hebt..)
Ook hebben ze een soort likeur (lijkt op Baileys) en die is elke dag al redelijk vroeg op.
Buiten deze kleine puntjes zijn wij erg tevreden over dit hotel, we zijn er nu 4 keer geweest en we gaan waarschijnlijk in april 2012 weer terug.

Het personeel is erg vriendelijk en ze doen goed hun best… en zoals overal: als je zelf vriendelijk bent, krijg je dit zeker terug en doen ze echt alles voor je.