blog placeholder

Waarom Bolivia?

Bolivia is een van de betere landen om in te reizen in Zuid-Amerika. Het heeft werkelijk alles; van hoge bergen in de Andes, droge vlaktes, regenwoud en inspirerende en gezellige mensen. Het is ook het meest arme land van dit continent met als gevolg dat alles goed betaalbaar is, voor een overnachting of maaltijd ben je niet veel meer kwijt dan een paar euro's. Het openbaar vervoer is prima geregeld en met het tropische klimaat is het het hele jaar door genieten.

Bolivia is een groot land en volledig omringt door andere landen dus een strandvakantie zit er niet in maar er zijn genoeg andere dingen te zien. Door het goede openbaar vervoer kan je gemakkelijk in 2 a 3 weken het hele land door. Enkele hoogtepunten die je niet mag missen;

Lake Titicaca

Het hoogste commercieel bevaarbare meer ter wereld ligt op bijna 4 kilometer hoogte. Het heeft meer dan 40 eilanden waarvan sommige zogenaamde “riet-eilanden”. De naam zegt het al; alles is gemaakt van riet en drijft op riet dat langs de waterkant groeit. Een leuke trip hier is met de boot naar het eiland isla del sol. Je kan de boot pakken vanaf het leuke plaatsje Copocabana.

Amazone gebied

De beste plek om het amazonegebied van Bolivia te zien is het nationale park Madidi. Het park is bijna 20000 vierkante kilometer maar slimme tour bedrijfjes brengen je per boot naar de beste plekjes. Het park biedt veel; van hoge bergtoppen van de Andes tot dichtbegroeide regenwoud met één van 's werelds grootste diversiteit aan dieren. Denk aan; Jaguar, brilbeer, tapir, piranha, anaconda en zo'n 1000 verschillende vogelsoorten.

Salar de Uyuni

's Werelds grootste zoutvlakte strekt uit over zo'n 12000 vierkante kilometer. Prachtig om te ervaren tijdens een 3 daagse trip in een 4-wheel drive. De zoutvlakte is zo uitgestrekt dat als je ver genoeg bent moeilijk kunt zien waar de zoutvlakte ophoud en de lucht begint. Door dit gebrek aan diepte kan je briljante foto's maken van jezelf of iemand anders die uit een zakje chips kruipt of bovenop een kitkat zit. verder in de trip kom je bij een prachtig “eiland” die vol staat met reuze cactussen, hij verschijnt als een fata morgana op de zoutvlakte. Ook kan je hier prachtig overnachten in huizen compleet gemaakt van zout en zijn er broedplaatsen voor flamingo's

Carnaval

Carnaval is niet alleen een feest in Rio de Janeiro, in heel Zuid-Amerika wordt dit groots gevierd. De beste plek in Bolivia om dit feest mee te maken is Oruro. Zo populair dat je ver van te voren een accomodatie moeten boeken. De stad heeft verschillende dagen parades vol met dansers, verkleedde mensen en feestbeesten. Traditie is dat gedurende de hele carnaval men elkaar nat gooit met water, dit kan vermoeiend zijn na een tijdje maar toch een ervaring die je nooit meer vergeet.

Highway of Death 

Voor de avonturiers onder ons hebben ze iets briljants opgezet nabij La Paz. Een mountainbike bedrijf zet je af aan de top van de Highway of Death, deze weg daalt 3000 meter over een lengte van 80 kilometer. Het grootste gedeelte van de afdaling heb je een steile bergwand rechts van je en een diepe afgrond links, goed je stuur vast houden dus. De reden voor de naam is eigenlijk vanwege het vele verkeer en slechte chauffeurs in oude tijden. Sinds de nieuwe snelweg is aangelegt is er bijna geen verkeer meer te bekennen en de meeste mensen die je tegenkomt zijn mountainbikers. De weg is volledig offroad en het uitzicht is spectaculair met vele watervallen en heel wat kodak momentjes.

Een hele fijne reis!!!