blog placeholder

De Verboden Stad en de Grote Muur zijn maar enkele van de culturele sites die Beijing rijk is. Achter deze wereldbekende bezienswaardigheden schuilen zoveel andere wonderbaarlijke schatten. Dit artikel neemt u mee naar een paar minder bekende Chinese parels.

 

Wangfujing insectenmarkt

Wangfujing, één van de meest toeristische wijken in Beijing, beschikt buiten de grote winkelcentra ook over een grote culinaire troef. In Wangfujing vindt men een open marktje met talrijke eetkraampjes. Dit is de bekendste insectenmarkt van Beijing. Hier vindt men Chinese specialiteiten terug zoals kakkerlakken, rupsen en schorpioenen. Voor wie deze kleine diertjes nog niet gek of speciaal genoeg zijn, hebben de chinezen nog een paar andere dingen in petto: zeepaardjes en zeesterren. De insectjes worden gefrituurd op een stokje  gestoken en daarna verorberd door de culinaire gast. Een lekkernij voor de echte durvers!

798-district

Het 798-district in Beijing is een heel bekend en uitgestrekt kunstdistrict. Vroeger was dit domein een uitgebreid fabriekencomplex, maar nu vinden er ontelbare exposities van moderne Chinese en buitenlandse kunstenaars plaats. Naast de vele kunstgalerijtjes en beeldhouwwerken bevinden zich op dit domein heel veel gezellige lunchadresjes en bars. Dit plekje is zeker een aanrader voor de zomertoeristen!

Parken

Wie zich helemaal in de Chinese cultuur wil onderdompelen, moet zeker eens een kijkje gaan nemen in de ontelbare parken die Beijing rijk is. Het Ritanpark en het Chaoyangpark zijn hier mooie voorbeelden van. Een hele dag door zie je hier groepjes mensen mahjong spelen en taijiquan (gevechtssport) beoefenen. Vooral de oudere generatie is hier in grote mate aanwezig. De Chinezen leven vooral buitenshuis en houden het hele jaar door gezellige onderonsjes in de parken, weer of geen weer!

Zomerpaleis

Het Zomerpaleis is een grote toeristische trekpleister. Vroeger was dit het buitenverblijf voor de talrijke keizers, nu is het vooral een mooie plek voor toeristen om op rust te komen. In de zomer is dit een aangename plek voor een gezellige picknick onder vrienden of familie. Wie een plekje in het uitgestrekte park of een plaats aan het Kunmingmeer weet te veroveren, zit zeker goed!