blog placeholder

Wat kunt u nou vewachten van een Marokkaans trouwfeest. Vaak hoor je de wildste verhalen van dansers tot in de nacht en de bruid die zich in zeven vershillende jurken moet werken. De beroemde muziek die er afgespeeld wordt en meer. In dit artikel wordt in de puntjes verteld hoe een Marokkaans trouwfeest er in het algemeen uitziet.

Het trouwfeest duurt over het algemeen 4 dagen. De eerste dag wordt er een koe of schaap geslacht. Dit ligt aan het budget.

Dan is er de tweede dag het hennafeest. Hier wordt de bruid in een kamer gezet waar haar handen en voeten worden geverfd. Meestal zijn hier alleen vrouwen aanwezig die op de muziek dansen tot in de avond. Dan is het ook tijd voor de beroemde huwelijksnacht voor de bruid en bruidegom.

De derde dag begint het mannenfeest. Nu is de bruidegom de hele dag aanwezig in een zaal met mannen waar zij samen van een maaltijd genieten en weer tot in de avond kletsen en lachen.

De vierde dag is het echte trouwfeest. Hier zal de bruidegom zeven verschillende jurken dragen, de bruid zal ongeveer 3 verschillende kledij dragen, 2 pakken en 1 traditionele mannenjurk. Iedereen zal op deze dag op zijn best gekleed zijn en cadeautjes voor het bruidspaar meenemen. In het midden van het feest geniet het bruidspaar een maaltijd samen met de gasten en gaat weer terug naar de omkleedkamers terwijl de gasten dansen.

Bij de laatste jurk van de  bruidegom zullen de bruid en bruidegom weer op hun ´´troon´´ zitten waar zij elke keer zitten als zij met andere kledij binnenkomen. Alle ogen zijn op hen gericht, want op dit moment zullen zij de ringen omdoen voor elkaar. Maar eerst zullen zij voor elkaar een dadel in elkaars mond stoppen en elkaar een slokje melk uit een kom geven wat waarschijnlijk staat voor vruchtbaarheid, geluk en een goed huwelijk. Vervolgens doen zij voor elkaar de trouwringen om. Hierna wordt de taart gesneden en uitgedeeld. De muziek gaat weer aan en iedereen danst terwijl de heer en mevrouw puntjepuntje naar hun huis gaan.

Het moment dat zij echt man en vrouw zijn, is als het huwelijkscontract is getekend, maar dit feest is belangrijk om te laten zien aan de buitenwereld dat dit een echte relatie is en beiden dus bezet zijn.

De manier waarop dit trouwfeest wordt beschreven is een manier van Marokkanen. Dus niet van de Islam. Want de Islam staat muziek niet toe. Verder is zo een groot feest ook niet aangeraden in de Islam omdat het geld beter IN het huwelijk besteed kan worden, dan aan een paar dagen feesten waarna het bruidspaar blut achterblijft om het maar grof neer te zetten.