blog placeholder

Wandelroutes met AbelLife

Er worden heel veel wandelingen met gids aangeboden op internet. Wandelingen met een “levende” gids kosten echter veel geld en zijn veelal alleen redelijk betaalbaar met grotere groepen. Omdat ik met mijn broers en zussen “maar” met zijn zevenen ben moest ik dus op zoek naar een goedkope manier om met een gids een wandeling te kunnen maken door de “groene gordel” van Amsterdam. Na wat zoeken op internet vond ik een app voor mijn smartphone met heel veel wandelroutes, fietsroutes en autoroutes. De naam van de app is Abellife en hij is gratis te downloaden in de Google Playstore (hij zal er ook wel voor Apple zijn maar als prijsbewuste consument prefereer ik Android smartphones).

AbelLife gratis wandelroutes:
AbelLife biedt betaalde en gratis routes aan. Voor de volgende plaatsen biedt AbelLife, in Alfabetische volgorde, gratis wandelroutes aan. Voor Alkmaar de routes “Rondom alkmaar”, de “Duin- en Bollenroute”, “Stadswandeling”, de “Leeghwaterroute“de “ Brede Duinenroute en de “Eerlijkwinkelen route”. Voor Amsterdam twee “Stelling van Amsterdam” routes door de zgn. de “groene gordel” van Amsterdam. Voor Barendrecht bieden ze gratis de “Blauwe slinger” route aan. Voor Boekelo bieden ze gratis de “Military Boekelo – Enschede” route aan. Voor Doorwerth bieden ze gratis de “Het Blauwe Goud” route aan. Voor Haarlem bieden ze gratis de “Gimme Shelter” route aan. Voor Heerhugowaard bieden ze gratis de “Stad van de Zon” en de “Stolpenroute” aan. Voor Hengelo bieden ze gratis de “Trots op tuindorp”, “Het verhaal van Hengelo” en twee “Waardige wederopbouw” routes aan. Voor Kampen bieden ze gratis de “Ruimte voor de rivier” route aan. Voor Leur bieden ze gratis twee “Dijkgeheimen” routes aan. Voor Maas bieden ze gratis de “Struinroutes in de uiterwaarden” route aan. Voor Montfoord bieden ze gratis de “Landgoed Linschote” route, de “Natuurkade” route”, de Blokje om” route, de “Hollandsche IJssel” route en de “Trots op je stad” route aan. Voor Nijmegen bieden ze gratis de “Kunstgeheimen” route aan. Voor Stellingen bieden ze gratis de “Ter Borg” route aan. Voor Wildernis aan de Waal (het rievierengebied rond Nijmegen) bieden ze gratis de “Bevers als bouwers”, de “Zand en strand”, de Wildernis aan de Waal”, de “De kracht van Water” en de “Moeder Natuur” route aan. En voor Zwolle tenslotte bieden ze gratis de “FeelFood”, de Rondje Zwolle tegendraads” en de Rondje Zwolle – Klok mee” routes aan.

Hoe werkt de AbelLife wandelroute app?
Als je de gratis AbelLife app opent komt er een startscherm in beeld met daarop een keuze menu met de opties “Laatste route voortzetten”, Recent gekozen routes”, Mijn routes”, “Zoek een route” en “Help”. Om een gratis route te downloaden ga je naar “Zoek een route” en klikt rechtsboven op gratis. Hier klik je op de gratis route die je wilt hebben. Vervolgens klik je op “Download deze bundel” om de route op je Smartphone te zetten waarna hij ook offline te gebruiken is.

Hoe personaliseer je de AbelLife wandelroute app?
Je kunt de AbelLife app aanpassen aan je eigen behoeftes en interesses door op het “Zoek een route” tabblad rechtsonder op “instellingen” te klikken.