blog placeholder

De trend ligt erin dat steeds meer Nederlanders willen emigreren. Krantenartikelen vermelden dat 25 % van de Nederlanders plannen heeft om zich elders te vestigen. Een verklaring hiervoor zou de kredietcrisis zijn. De Nederlander is blijkbaar bang zijn baan en een deel van zijn inkomen te verliezen. De vraag die hier gesteld kan worden is: Wat is nou het beste land om naar toe te emigreren? De Verenigde Staten of een ander West-Europees land lijkt, economisch gezien, geen goede optie.

De Verenigde Staten is het land waar de kredietcrisis begonnen is en is ook het land waar de crisis het zwaarst heeft toegeslagen. In de VS wordt er een economische krimp van 6,2% vermeld in het laatste kwartaal van 2008. Sinds de komst van de credietkrisis eind 2008 zijn er 4,4 miljoen banen geschrapt en steeg de werkloosheid tot 8,1%. In West-Europese landen heeft de kredietcrisis ook toegeslagen. Ierland verwacht een krimp van 4,0% in 2009, het Verenigd Koninkrijk 3,0%, Spanje en Frankrijk 1,0% en Duitsland 2,0%. Als je aan de economische crisis wilt ontsnappen lijken de New Industrializing Countries in Azië en Australië & Nieuw-Zeeland mogelijke opties. Voor de mensen die interesse hebben om naar Nieuw-Zeeland te emigreren hier wat achtergrondinformatie over dit land.

 

 

Nieuw-Zeeland is misschien niet het eerste land waar u aan zal denken indien u Nederland wilt verlaten, maar het land is zeker een bezoek waard. Het land ligt op circa 2000 km ten zuidoosten van Australië. Er wonen ongeveer 4,2 miljoen inwoners waarvan 70% van Europese afkomst is. Het land werd in 1642 ontdekt door Abel Tasman. Nieuw-Zeeland had lange tijd een agrarische, socialistische traditie maar werd vanaf 1984 omgebouwd tot een zelfstandige industriële natie met een vrijemarkteconomie. Het huidige Nieuw-Zeeland heeft een inkomen van circa 21000 dollar per inwoner. Ter vergelijking: in Nederland is het gemiddelde inkomen ongeveer 28000 dollar per inwoner. Momenteel liggen de inkomens in Nieuw-Zeeland dus fors lager dan in Nederland.

Omdat de kredietcrisis in Nieuw-Zeeland minder effect heeft in Nederland , is het echter heel goed mogelijk dat in de toekomst het gemiddelde inkomen per inwoner in Nieuw-Zeeland hoger zal liggen dan in Nederland. Behalve de kans op een beter inkomen zijn er meer redenen om naar Nieuw-Zeeland te verhuizen. Het land wordt door veel toeristen geroemd om zijn natuurschoon.

Het land kent grote uitgestrekte regenwouden en diverse zeldzame plant- en diersoorten. Het afwisselende landschap heeft al diverse filmproducties aangetrokken. Zo zijn er veel opnamen voor de films King Kong en The chronicles of Narnia in Nieuw-Zeeland opgenomen. De films Black Sheep en de gehele Lord of the Rings trilogie zijn er zelfs volledig opgenomen. Nieuw-Zeeland kent vier grote steden: Auckland, Wellington, Christchurch en Dunedin.

De steden zijn allevier zeker het bezoeken waard. Auckland is een zeer levendige stad met diverse moderne activiteitencentra. Wellington is vooral bekend vanwege de vele festivals in de stad. Christchurch kent een aantal grote stadsparken en ligt vlakbij de Southern Alps, een uitgestrekte rotsenformatie waar veel wandeltochten worden gehouden. Dunedin is een echte studentenstad en kent een zeer levendig stadscentrum. Er treden veel bandjes op en ook de omgeving (o.a. het schiereiland Otago Peninsula) is een bezoekje waard. Genoeg redenen om naar Nieuw-Zeeland te emigreren…