blog placeholder

De Belgische stad Antwerpen is al meer dan vier eeuwen dé diamantstad bij uitstek. De historische havenstad huist dan ook meer dan 60% van alle handel in ruwe diamantenen meer dan de helft van de handel in geslepen diamanten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat diamantenhandel gezien wordt als deel van het Antwerpse artistieke en ambachtelijke erfgoed. Antwerpen huist daarnaast ook het Diamantmuseum eb de Beurs voor Diamanthandel.

Er zijn ten allen tijden meer dan 1500 lokale diamanthandelaars actief in Antwerpen. De Beurs voor Diamanten, die op zijn beurt al sinds 1904 actief is, is hun professionele ontmoetingsplaats.

De Beurs voor Diamanten is echter méér dan enkel maar een handelsplaats. Ook vindt er arbitrage plaats voor handelsconflicten om confidentialiteit en professionalisme te waarborgen.

De diamanthandelaar Diberget is één van de Antwerpse handelaars die zich reeds sinds 1980 bezighouden met de handel van ruwe diamanten. Het bedrijf wenst nu ook bij hun Noorderburen meer naamsbekendheid op te bouwen.

Dat is natuurlijk de reden voor het ontstaan van hun nieuwe website voor Nederland , waar hun online diamantzoeker beschikbaar is.

“We zijn al sinds jaren lid van de World Federation of Diamond Bourses, de Diamantclub en de Diamantenbeurs. Zo hebben we snel en makkelijk toegang tot de internationale diamantenmarkt, waardoor we de gevraagde steentjes meestal binnen enkele dagen kunnen vinden.”, aldus Diberget.

Dat de diamantenhandel zo’n competitief milieu is, zou je niet meteen merken tijdens een bezoek aan het Diamantmuseum. Je kan er iets bijleren over de geschiedenis van diamant en de diamanthandel, en je kan er eveneens de instrumenten bewonderen waarmee de siamanten doorheen de eeuwen werden bewerkt en behandeld. Het betreft het grootste diamantenmuseum ter wereld!

Ook worden er vaak tentoonstellingen georganiseerd die volledig in het teken van de diamant staan. Je kan er onder meer de beroemde diamanten tennisraket van het ECC tennistoernooi (afgewerkt met 1617 diamanten) bewonderen, alsook het diamanten wapenschild van de stad Antwerpen. Mis ook het pronkstuk van het museum niet, de Napoleontische parure! Napoleon zelf schonk dit sieraad aan een Antwerpse gravin 1811!

Redenen genoeg om eens bezoek te brengen aan de Belgische stad Antwerpen!