blog placeholder

Het boek 50 tinten grijs stond in no time op nummer 1 in de bestseller lijsten in de VS. Dit boek is het eerste deel van de trilogie die vrouwen over de hele wereld in vuur en vlam zet. Vijftig tinten grijs verteld over hoe de jonge literatuurstudente Anastasia Steele onverwachts in aanraking komt met de charismatische mysterieuze miljarder Christain Grey. Hij neemt haar mee in een wereld met wilde seksuele fantasieën. Gaat Ana zich hier in redden?

Auteur: E.L. James

Pagina’s: 526

Uitgeverij: Prometheus

Datum: mei 2012

ISBN: 9789044621846

 Het boek

De 21-jarige Engelse literatuurstudente, Anastasia Steele, helpt haar zieke vriendin door in te vallen bij een interview. Het interview is met de 27-jarige ondernemer Christian Grey. De onschuldige en zelfs maagdelijke Ana valt als een blok voor de charismatische, mysterieuze miljarder. Toch wilt ze hem vergeten, hij is namelijk te hoog gegrepen voor haar. Opeens staat hij in de winkel, waar zij parttime werkt. Vanaf dat moment kan Christian Grey haar niet meer met rust laten.

Christian Grey ontmaagd haar en laat haar steeds meer weten over zijn seksuele fantasieën. Ondertussen wilt hij alles onder controle houden. Hij koopt nieuwe kleren, een Blackberry,  een Macbook en een Audi voor haar en eist dat ze deze accepteert. Daarnaast wilt hij dat Ana een contract tekent, als Onderdanige. Ana vindt dit een moeilijke keuze en stelt het uit, daarnaast probeert ze meer te weten te komen over Christian’s verleden. Maar hij is erg gesloten en het enige waar ze achter komt is dat hij een traumatische jeugd heeft gehad en daardoor geadopteerd is. Christian laat Ana zijn ‘speelkamer’ zien en ze experimenteren verschillende fantasieën van Christian. Christian heeft strakke regels, maar Ana kan ze wat versoepelen. Zo gaan ze daten en dat geeft Ana hoop op een echte relatie. Dit gaat goed, totdat ze besluiten verder te gaan op seksuele gebied. Ana geeft toestemming om de straffen zwaarder te maken. Maar zodra ze merkt wat dat inhoud, realiseert ze zich dat dit niet is wat ze wilt en vlucht.

E.L. James

Erika Leonard, geboortenaam Erika Mitchell, is geboren in 1963 in Engeland. Ze heeft gewerkt als televisieproducent en woont samen met haar man in West-Londen. Samen hebben zij twee zonen. Erika wilt al haar hele leven schrijfster worden, maar voor haar familie en haar carrière stelde ze het steeds uit.

Wil je meer over haar weten? Je kunt haar volgen op https://twitter.com/E_L_James