blog placeholder

De wereld is verdeeld in vier koninkrijken, elk vertegenwoordigd een basiselement van de aardbol. Dit element beheersen zij en er heerst vrede dat bewaard wordt door de Avatar. De vier elementen water, lucht, aarde en vuur staan onder controle van de Avatar, die alle vier de elementen beheerst en als enige de spirituele wereld binnen kan gaan. Op een gegeven moment verdwijnt de jonge Avatar Aang en de vuur natie valt de lucht natie aan met de bedoeling dit volk te elimineren zodat zij in de toekomst niet lastig gevallen zullen worden tijdens de overname van de wereld. Er verstrijkt een eeuw en de huidige vuur koning Ozai gaat door met het aanvallen en gevangen nemen van iedereen die vaardigheden heeft om elementen ‘buigen’. Wanneer Katara en Sokka van het zuidelijke water stam een mysterieuze kleine jongeman vinden, die gevangen zat onder het ijs. Eenmaal bevrijd stelt de jongen zich voor als Aang, Avatar en laatste lucht nomade. Katara en Sokka zweren de Avatar te beschermen met alle middelen die zij hebben en gaan met Aang op reis naar het noordelijke water koninkrijk om de Avatar het buigen van water te leren. Hij is namelijk de eerste Avatar die alleen lucht kan buigen en niet de andere drie elementen beheerst. Wanneer Aang zijn water vaardigheden onder de knie heeft, moet hij samen met de andere water buigers de grootste aanval van het vuur koninkrijk zien te overleven. Zullen zij overwinnen? Of is dit het eindelijk van de balans tussen de koninkrijken én de Avatar?

Recensie:

Een vermakelijke film. Alhoewel je wel een beetje moet houden van deze fantasie soort en misschien een beetje natuurkundig ingesteld zijn. Het gaat over de vier stammen die elk een element kunnen buigen, wat natuurlijk in werkelijkheid onmogelijk is. Dit betekent niet automatisch dat mensen niets met dit onderwerp doen, er zijn vele wetenschappers en hobbyisten bezig geweest met het ontdekken van deze theorie. Vooralsnog is hier niets uitgekomen, maar interessant is het zeker. Het is een soort manipulatie van elementen door gedachten te gebruiken die de basis vormen. Een variant hierop zijn sommige mensen die doen alsof zij het zesde zintuig bezitten en kunnen gebruiken terwijl zij in werkelijkheid niets anders doen dan de reactie van mensen lezen en daar slim op inspelen. Kortom een actueel onderwerp.

Dan even over de film. Ik ben van mening dat er wel degelijk een verhaal ten grondslag ligt van The Last Airbender. Deze boodschap vertaalt naar de werkelijkheid zie je dat er diverse oorlogen worden gevoerd die zonder één machtige leider maar doorgaan. Deze machtige leider probeert de VS op zich te nemen, wat overigens zonder succes is. Of als men nog globaler kijkt de NAVO. Net als met Aang, die probeert zijn positie als Avatar te bewijzen en de vrede terug moet brengen.

Het acteerwerk vind ik eigenlijk best redelijk, zeker doordat ik op voorhand verwacht had dat dit de grootste valkuil zou zijn voor de film. Met name de hoofdrolspeler Noah Ringer (Aang) was erg overtuigend en bracht zijn geloof met veel zekerheid over.

Verwacht geen grootse film, maar de uitvoering met de vaardigheden tot de oerelementen is zeer goed en indrukwekkend uitgevoerd. Je laat je makkelijk meeslepen in het verhaal dat mooie vechtscènes heeft en de basis van de wereld beschouwd. Al met al een leuke film die ik je kan aanraden. Four Nations, One Destiny!