blog placeholder

In deze serie is het de eigenaar die de hulp van Tabatha Coffey inroept. Hij kan zelf zijn zaak niet meer redden en dit is vaak zijn laatste redmiddel. Het personeel wordt vaak verrast door de strenge houding van Tabatha en kan dit dan ook niet altijd waarderen…

De serie.

En juist omdat niet iedereen het kan waarderen wat zij doet is het zo'n succes! Welke kijker vindt het nou niet leuk om rustig op de bank te hangen en te kijken naar mensen die het verdienen om eens lekker de waarheid gezegd te krijgen? Blijkbaar heel veel, want de kijkcijfers zijn erg hoog voor dit programma die elke week op maandag bij RTL5 wordt uitgezonden en op zaterdag bij RTL8 wordt herhaald. In 2011 waren er gemiddeld 93.000 personen in de doelgroep van 20-34 jaar. Dit is een erg hoog aantal, omdat het programma op een maandagavond wordt uitgezonden. Ter vergelijking heb je bijvoorbeeld het programma The Next Hair Goeroe. Dit programma haalt 50.000 kijkers in deze doelgroep. Het succes van Tabatha loopt maar door, want seizoen 7 is al opgenomen en wordt nu in 2012 uitgezonden op RTL5. Ook de Belgen zijn tegenwoordig aan het kijken, dus het programma blijft maar groeien.
 

Het concept.

Het concept is elk programma hetzelfde. De noodlijdendeTabatha kapsalon zoekt zelf contact met het programma. Ze vragen dus zelf om hulp bij Tabatha. Tabatha komt dan bij de zaak langs, terwijl ze vooraf alles via beveiligingscamera’s heeft bekeken. Ze praat eerst met de eigenaren en dan met het personeel. Iedereen kan vertellen waarom zij denken dat het niet goed gaat. Daarna mag iedereen op modellen laten zien wat ze kunnen en wordt de zaak opgeknapt. Tabatha gaat met de eigenaren op stap om hun manier van denken aan te passen. Vaak lukt dit en is het een happy end. Maar niet voor het personeel dat niet kan knippen en het ook niet wil leren. Die kan het advies krijgen om een andere baan te zoeken. Aan het einde van het programma komt Tabatha altijd na een paar weken weer terug in de kapsalon om te kijken hoe het nu gaat. Regelmatig komt ze dan ook tot de conclusie dat het goed gaat, maar ook af en toe dat de eigenaren toch weer in hun oude gedrag teruggevallen zijn.

Mijn mening.

Mijn mening is dat dit een goed concept is. Wanneer Tabatha alleen maar aan het snauwen zou zijn zou het al snel gaan vervelen. Dit zien we immers al in voldoende andere series. Wat het verschil maakt is dat Tabatha ook haar vriendelijke kant laat zien. In de loop van de week laat ze haar strenge masker vaker af en laat ze haar vaardigheden met de schaar ook zien. Het is wel goed dat ze in het begin streng is, want het personeel en de eigenaren moeten natuurlijk wel eerst wakker geschud worden, voordat ze kunnen gaan veranderen. En wanneer ze open staan voor verandering kan Tabata weer haar leuke ik zijn en ze ook wat leren.
Toch zit er wel afwisseling in de verschillende afleveringen, want de manier waarop ze tot de eigenaren door kan dringen verschilt per keer. Ze verzint dus ook regelmatig weer wat nieuws om de gedachtengang van de eigenaren te veranderen. Ook in het laatste seizoen is de manier waarop Tabatha een zaak overneemt iets veranderd. Dit is belangrijk, want anders zou het programma wel eens kunnen gaan vervelen. Dit programma dat vooral door vrouwen wordt beken. Ik zou bijna zeggen, natuurlijk vooral door vrouwen wordt bekeken. De mannen houden er toch minder van om naar kappers en kapsalons te kijken.

Ik ben dus erg positief over dit programma omdat de Australische Tabatha Coffey niet alleen haar bitchy, maar ook haar menselijke kant laat zien. Daarnaast demonstreert ze regelmatig haar eigen knipkwaliteiten. Het is een echt good-feel show, omdat de aflevering meestal eindigt met de conclusie dat het gelukt is om een succesvolle kapsalon op te zetten en mensen houden nu eenmaal van succes!