blog placeholder

De film

David Samuels komt uit een intellectueel Joods gezin uit het chique Amsterdam Oud-Zuid, maar wordt door zijn uiterlijk vaak als Marokkaan aangezien.

David is een man met een opmerkelijke missie: het vinden van een ghetto fabulous queen met grote tieten en een dikke bil. Zijn ouders en vrienden verklaren hem voor gek, maar David zet zijn zoektocht onverschrokken voort. Deze leidt hem naar de Bijlmer, waar hij na een aantal wilde avonturen bedrogen uit lijkt te gaan komen.

Zal David zijn ideale vrouw, een grote donkere seksgodin met booty én brains ooit vinden? Naar de gelijknamige controversiële bestseller van Robert Vuijsje.

 

Cast

Géza Weisz, Jeroen Krabbé, Annet Malherbe, Imanuelle Grives en Sigrid ten Napel

Recensies

Cinemagazine

‘Alleen maar nette mensen? opent goed en zeker in het eerste half uur ontwikkelt het zich tot een leuke film. Er wordt een goed (stereotype) beeld van David en de overige karakters neergezet.

Martijn Scheepers

Algemeen Dagblad

De film getuigt van een scherpe kijk op de multiculturele samenleving die de kijker voortdurend met vragen overspoelt over kwesties als vooroordelen. Maar er kan ook vooral veel worden gelachen.

Ab Zagt

Het Parool

De voortekenen lijken goed te zijn: de trailer werkte als een trein – en als we ons niet vergissen hangt er een opgewonden sfeertje rond ‘Alleen Maar Nette Mensen’.

Mark Moorman

Volkskrant

Crijns legt tempo hoog, waardoor hij inlevert aan emotie, maar in volle vaart is veel raak.

Bor Beekman

Trouw

Prettig energiek wel, maar niet meer dan even vermakelijk.

Jann Ruyters

Film-O-Rama

Uiteindelijk is Alleen Maar Nette Mensen een prima geslaagde film, ondanks wat structuurprobleempjes, en het is fijn dat Lodewijk Crijns weer met nieuwe speelfilms aan komt zetten. Hopen dat het volgende keer niet zo lang duurt.

Theodoor Steen

Filmpjekijken.com

Maar de film is bovenal een hilarische afspiegeling van een samenleving vol verschillende culturele normen en waarden en een jeugdige psychologische zoektocht naar een eigen identiteit.

Erik Boekhoven

NeerlandsFilmdoek.nl

Met name Jeroen Krabbé als de belichaming van de upperclass en nieuwkomer Imanuelle Grives als weelderige Bijlmervrouw met een sterke eigen wil, weten hun rollen heel goed net iets boven de realiteit uit te tillen. En daarmee raken ze de precies de juiste toon voor deze licht-absurdistische, satirische komedie.

Fabian Melchers

FilmTotaal

Als op zichzelf staande film is ‘Alleen Maar Nette Mensen’ vooral een vrolijke dertien-in-een-dozijnboekverfilming voor wie maar niet uitgekeken raakt op clichématige grappen.

Marloes den Hoed

NRC Handelsblad

De film snijdt niet diep. Hoeveel botte, incorrecte opmerkingen er ook voorbij vliegen, ‘Alleen Maar Nette Mensen’ is vooral koddig en kluchtig, niet veel meer.

Peter de Bruijn