blog placeholder

Ongeveer twee weken geleden heb ik een nieuw mobiel gekocht; een Huawei Ascend Y300, bij de Kijkshop.
Mijn oude mobiel, een INOVALLEY GSM25 had er de brui aangegeven na 4 maanden. Dus mensen, als jullie een onbekend merk willen hebben; koop geen INOVALLEY maar een Huawei. Waarom? Dat ga ik je nu vertellen.

Huawei is een opkomend merk in Nederland. Het heeft een paar dingen wat een Nederlander begeert;
Het is een hedendaags smartphone voor een leuk prijsje. En daar zijn wij Nederlanders altijd voor te porren.

De Huawei Ascend Y300 is een goedkoop smartphone. Je kunt het al voor €119,00 halen bij de Kijkshop en de BCC.
Dit toetsel kun je al krijgen voor een zacht prijsje maar met goede specificaties.Je hebt hierbij een cashback van €20,00 maar dan moet je het wel voor 31 maart 2014 halen. Helaas heeft de overheid weer iets nieuws bedacht om haar schatkist te vullen; een thuiskopieheffing van €6,05. Als je een mobiel haalt moet je een thuiskopieheffing betalen. Maar dat terzijde.

Informatie over de Huawei Ascend Y300
Dit toestel loopt op Android 4.1. Dit is het allernieuwste besturingssysteem van Android. Download vele apps van de Google-store! Dit toestel ondersteunt WiFi en 3G. Verder wordt het toestel aangedreven door een dual-core processor van 1GHz, waardoor het toestel een leuke snelheid krijgt om er goed mee te kunnen werken. Meestal vind je een single-core processor in een budgettoestel maar Huawei plaatst er doodleuk een dual-core processor in. Nog een reden om van Huawei te houden.

Voor wie is het geschikt?
Het is geschikt voor mensen die het niet al te breed hebben. Je hebt een leuk toestel voor weinig geld.
Verder is het geschikt voor een lichte gebruiker. Het is niet geschikt voor een zware gebruiker, want daar is het toestel niet geschikt voor. Voor diegene die veel selfies maken, foto’s en video kan beter en andere telefoon kopen want de camera is niet van topkwaliteit. Ook diegene die van games houden en veel willen downloaden ben je hier niet aan het goede adres.

Pluspunten
Het toestel voelt goed aan, ligt goed in je hand en heeft een leuk design. En je kunt een toestel kopen met een zwart, wit of paars als achterkant. Het toestel is makkelijk te besturen.

Accu gaat voor de volle twee dagen mee, mits je niet alles open laat staan. Maar dat geldt ook voor de andere telefoons. Het is een Li-Ion 1730 mAh, en een Li-Ion accu is op zich een goede accu. Het laadt zich ook snel op.

Telefoon weegt maar 130 gram, dus het is lekker licht.

Goed scherm. Het is uitgerust met een IPS kleurenscherm. IPS, In-Plane Switching, is een schermtechnolgoie ontwikkeld door de Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren,
Dit scherm heeft een resolutie van 480 x 800 pixels. En we weten het allemaal, die Japanners zijn erg goed in technologie.

Minpunten
Je hebt een werkgeheugen van 512 MB waardoor het af en toe wel langzaam kan gaan. Als ik bijvoorbeeld een game speel; zoals Subway Surfers, en het dan wegklikt duurt het een paar seconden voordat ik weer een scherm heb met pictogrammen. Het geheugen is maar 4GB. Dus je kan niet al te veel applicaties downloaden. Of veel foto’s en ideos maken. Maar je kunt het weer uitbreiden met een SD kaartje, dus zo erg is het niet. Verder kan het internet langzaam gaan, dan duurt het een paar seconden voordat je op de website bent. Dus heb wel een beetje geduld.

Mijn camera is ook een minpunt. De camera is een 5 megapixel en de frontcamera een 0.3 pixel. Als ik een foto wil maken dan duurt het even voordat het scherp is. En een frontcamera is slecht als je 0.3 pixel hebt.

Conclusie:
Het is een budgettoestel voorzien van allerlei soort dingen die een duurdere smartphone ook heeft. Het is niet geschikt voor zware gamers of mensen die veel foto’s en videos maken. Jong & oud, iedereen kan ermee omgaan. Het is een toptelefoon en ik raad het iedereen aan!