blog placeholder

Deze film is hilarisch! Jack Black is opeens een reus en vervolgens een klein mensje en dit zorgt voor een hoop lachwekkende situaties. In de film zit echter ook een wijze les.

Regisseur: Rob Letterman

Jaar: 2010

Duur: 85 minuten

Genre: Adventure, Comedy, Fantasy

Cast: Jack Black, Jason Segel, Emily Blunt, Amanda Peet, Billy Connolly, Chris O’Dowd, T.J. Miller, James Corden, Catherine Tate, Emmanuel Quatra, Olly Alexander, Richard Laing, David Sterne, Stewart Scudamore, Jonathan Aris 

 

Samenvatting

In het begin van de film zien we Gulliver in een kantoor lopen. Hij brengt de post rond bij alle mensen die hier werken. Vandaag begeleid hij een jongen. Gulliver komt een beetje sukkelig en lui over, maar de jongen lijkt wat pittiger. De jongen begint dan ook een praatje met een van de belangrijkere mannen die er werkt. Gulliver zegt meteen tegen de jongen dat hij niet met die mensen moet praten.

Na een paar dagen komt de jongen weer op het werk en verteld tegen Gullivan dat hij promotie heeft gehad. Hij is nu het hoofd van de postafdeling. Hij is nu dus Gulliver’s baas. Dit hakt er wel in bij Gulliver. Hij kan het bijna niet geloven. De jongen werkt er nog maar net! De jongen zegt tegen Gulliver dat hij meer initiatief moet tonen om hogerop te komen.

Gulliver besluit om Darcy mee uit te vragen. Darcy werkt ook bij het bedrijf. Gulliver brengt ook bij haar de post rond en hij vind haar al heel lang leuk. De eerste poging om haar mee uit te vragen grijpt hij niet. De tweede keer zit Darcy achter haar bureau. Gulliver komt binnen lopen en zegt dat hij wat wil vragen. Maar dan wordt hij weer bang en zijn oog valt op een blaadje op haar bureau. Hij zegt dat hij op zoek was naar dat blaadje. Op het blaadje staat echter dat er iemand gezocht wordt om een bootreis te maken naar de Bermudadriehoek om hier vervolgens een reisverslag over te schrijven. Darcy is blij verrast dat Gulliver dat wilt doen en geeft hem de opdracht de volgende dag wat van zijn vorige reisverslagen mee te nemen, zodat ze kan kijken of ze goed genoeg zijn. Gulliver kopieert en plakt wat teksten van internet en geeft ze aan Darcy die er meteen heel enthousiast over is. Ze stuurt hem op reis. Als ze niemand anders kon vinden moest ze namelijk zelf de reis maken, terwijl ze snel zeeziek is.

Gulliver gaat dus met een boot op weg naar de eilanden. Onderweg op zee gaat het echter mis. De zee is woest en er ontstaat een soort tornado van water. Als Gulliver na een poos zijn ogen weer opendoet ligt hij op het strand. Dan voelt hij iets kriebelen. Hij kijkt naar zijn lichaam en ziet dat er kleine mannetjes op hem lopen en hebben geprobeerd hem vast te binden. Ze vertellen hem dat hij op het eiland Lilliput is. Hij wordt in een gevangenis vastgebonden. Hier ontmoet Gulliver Horatio. Horatio is ook een klein mannetje en hij zit in de cel, omdat hij heeft geflirt met prinses Mary. Hij is stapelverliefd op haar, maar Mary moet trouwen met generaal Edward. Eigenlijk is ze helemaal niet verliefd op Edward. Als Lilliput opeens wordt aangevallen vanaf zee, loopt Gulliver het water in en zorgt ervoor dat de bootjes weer terugvaren. Hij houdt er wel wat roden plekken aan over, omdat hij is beschoten met de kleine kanonnetjes van de schepen. Heel het volk vind Gulliver een held, behalve Edward. Hij heeft zelf graag alle roem en eer en kan er niet tegen dat Gulliver nu in het middelpunt staat. Hij noemt Gulliver dan ook ‘Het Beest’. Gulliver wordt door de Koninklijke familie uitgenodigd en verteld hier allemaal sterke verhalen. Hij verteld bijvoorbeeld dat hij thuis President was en dat Darcy zijn prinses was. Iedereen gelooft het en vindt hem nog interessanter. In de stad hangen inmiddels allemaal reclames met Gulliver’s gezicht erop. Gulliver heeft ervoor gezorgd dat Horatio uit het de gevangenis mocht. Horatio probeert weer contact te zoeken met Mary, maar door de flirttips van Gulliver komt hij niet als zichzelf over. Ondertussen heeft Gulliver een hoop voicemail berichten van Darcy. Ze is erachter gekomen dat hij de reisverslagen niet zelf heeft geschreven en ze is nu de reis zelf gaan maken, omdat Gulliver niet teruggekomen was. Darcy komt zo ook op het eiland Lilliput. Ze noemen haar een prinses, omdat Gulliver had gezegd dat ze dat was. Ze verteld dat ze geen prinses is en nu vindt iedereen Gulliver een leugenaar. Hij wordt verbannen naar een ander eiland dat de kleine mensjes ‘het eiland waar we nooit heen zouden gaan’ noemen.

Vervolgens wordt Gulliver weer wakker. Hij lijkt weer in een normale wereld te zijn. Hij sliep weer in een bed van een normale grootte en alles lijkt normale proporties te hebben. Alleen de kraan doet het doet. Dan merkt Gulliver opeens dat hij een roze jurkje aan heeft. Opeens lijkt het alsof er een aardbeving plaatsvindt, maar het is een heel groot meisje dat het poppenhuis opendoet. Gulliver is nu in een reuzenwereld belandt! Dit keer is hij zelf klein vergeleken met de andere mensen. Gelukkig komt Horatio hem te hulp en samen ontsnappen ze. Ze gaan weer naar Lilliput. Gulliver zegt hier dat het hem spijt. Hij vertelde de leugens, omdat hij ook eens een bijzonder persoon wilde zijn. Horatio en Mary worden verliefd. De bevolking vergeeft Gulliver, maar Edward is nog niet klaar met hem. Hij heeft een grote robot gemaakt en is hier zelf in gaan zitten. Hij gaat een gevecht aan met Gulliver. Edward lijkt te winnen, maar Horatio weet in de robot te komen en zorgt dat Edward verliest. Gulliver zegt ook sorry tegen Darcy. Ze vergeeft hem en ook zij raken verliefd.

De film eindigt met een liedje waarop Gulliver begint te dansen. Heel de kleine bevolking danst mee. Hierna zien we Darcy en Gulliver nog op het kantoor. Gulliver is nu een reiziger die veel reisverslagen maakt en niet meer de postbezorger.

Mening

Ik vond dit een superleuke film. Er zit veel humor in, maar ook een wijze les. Als je iets van je leven wil maken moet je ervoor gaan en laten zien dat je het wilt. Ook laat de film zien dat leugens vertellen geen nut heeft. Misschien wel even, maar later zit je in dubbel zoveel problemen. Ik vond het ook een originele film met die kleine mensjes, maar ook met die reuzen. Ik heb er erg om gelachen en vindt het echt een aanrader. Ik denk dat er veel gebruik is gemaakt van computertechnieken, want de proporties van de mensen zijn natuurlijk heel vreemd. Het zag er wel allemaal heel realistisch en mooi uit.