blog placeholder

Op 28 April 2011 is de film Thor uitgekomen. Ik heb deze film bezocht en deel met dit artikel mijn ervaringen over de film

Algemene Film gegevens

Regie:                Kenneth Branagh

Productie:         Kevin Feige

Script:               Mark Protosevich

                         Ashley Miller

                         Zack Stent

                         Don Payne

                         J. Michael Straczynski

                                                                                    

Hoofdrollen:    Chris Hemsworht

                        Tom Hiddleston

                        Natalie Portman                                                       

                        Anthony Hopkins

                        Jaimie Alexander

Muziek:            Patrick Doyle

Release: Nederland 26 April 2011

               Amerika    21 April 2011                            

Een korte samenvatting van de film

De film Thor gaat over de Noorse dondergod Thor een sterke, maar ook een arrogante krijger. Thor zal later de troon van zijn vader opvolgen en zo koning van Asgard worden. Zijn vader heeft hier lang voor gevochten tegen de Frost Giants en hun krachten ontnomen door een kristal van hun planeet weg te halen. Thor wil op een dag naar de Frost Giants toe, maar zijn vader verbied het hem. Gedreven door zijn arrogantie gaat hij toch met zijn vrienden Ulik,Ymir and Surtur naar de planeet van de Frost Giants. Door deze actie wordt de oude oorlog weer opnieuw gestart. Voor zijn wandaad verband zijn vader hem van Asgard en moet hij tussen de normale mensen op aarde leven. Zijn magische hamer word ook meegestuurd en Thor krijgt zijn krachten terug als hij bewijst dat hij een held is.

Op aarde wordt hij gevonden door Janet. Ze doet onderzoek naar planeten en rare natuur verschijnselen. Via haar komt Thor te weten dat  zijn krachtige strijdhamer geland is op de aarde. Hij gaat er meteen naar toe, maar door de geheime overheden die ook Janets onderzoek hebben afgepakt kan hij er niet bij.

Intussen is in Asgard de oorlog vol in gang. De vader van Thor is in een cosmitische slaap gevallen en Thor’s broer regeerd de troon. Hij zend een vernietigend wezen naar de aarde om Thor om te laten komen. Doordat Thor het wezen dood en zo Janet en de rest van de stad red krijgt hij zijn krachten weer terug. Hij gaat weer terug naar Asgard waar hij tegen zijn broer moet strijden. Uit haat wil zijn broer de Frost Giants helemaal uitroeien, omdat hij niet een echtelijke zoon van de koning is. Thor houd hem tegen, maar daardoor moet hij wel de weg naar de aarde vernietigen. Thor kiest toch voor het voortbestaan van de Frost Giants en vernietigd de weg naar de aarde waardoor hij Janet nooit meer zal zien.

Recencie

Ik vond het een leuk verhaal om naar te kijken, alleen vond ik het sciencefiction te veel overheersen in de film. Zo vond ik dat de stad Asgard erg nep leek en dat sommige manieren zoals het reizen naar de aarde wat mij betreft anders gemogen had. De actie in de film was van een goed niveau en ook zeer goed in beeld gebracht. Een ander klein minpuntje vond ik wel dat Thor te overheersend was in het kader van gevechten. De al weinige tegenstanders die Thor heeft, maakte hij vrij gemakkelijk onschadelijk met gevolg dat de actie momenten vaak kort en explosief waren. Dit is een nadeel voor de pure actie kijkers. De muziek die tijdens de film werd afgespeeld was wel zeer ondersteunend en ook van echte waarde voor de film. Ook de special effects kwamen zeer goed tot hun recht. Ik zou mensen niet in het speciaal aanraden om naar deze film te gaan, want een super klassieker is het niet. Wel is het een leuke film voor mensen die een avondje gezellig een film willen kijken of naar de bioscoop willen gaan. Je moet bij deze film wel bijblijven want in de zomer van 2013 komt Thor 2 uit.