blog placeholder

Waar zullen we dit jaar weer eens op vakantie gaan? Voor veel mensen een vraag die lastig te beantwoorden is en veel wikken en wegen veroorzaakt. Bij deze een positieve recensie over een vakantie in Marmaris, Turkije. In het speciaal met partner, maar zeker ook geschikt voor met vrienden.

Marmaris is gelegen in het altijd warme Turkije en is een zeer populaire vakantiebestemming onder de Nederlanders. Het altijd mooie weer, de lekkere zee, het Turkse eten en het goedkope shoppen zijn immers zaken die ons aantrekken. Hieronder zal ik de voor- en nadelen benoemen die er zijn bij een vakantie in Marmaris met je partner.

Voordeel 1: Activiteiten
Turkije is een geweldig land om activiteiten met je partner te doen. Er is keuze uit onder andere stedentrips, boottochten, safari’s, duiken en snorkelen en natuurlijk de Hammam! Deze laatste moet je zeker bezoeken! De Hammam is een turks badhuis waarin je kunt genieten van sauna’s en massages. Vooral het scrubben en de zeepmassage helpt je weer helemaal lekker in je vel te voelen. Bij het maken van een boottocht stop je een aantal keer onderweg, waarna je de mogelijkheid hebt om te snorkelen of te zonnen. Ook heb je de kans dat je dolfijnen spot, zoals bij ons het geval was. Een populaire trip is de tocht naar Dalyan, wat bekend staat om haar natuurlijke modder- en zwavelbaden. Hier kun je je helemaal insmeren met modder, waarna je een douche neemt en je onderdompelt in het warme zwavelbad. Natuurlijk is de geur hiervan een minpunt, maar voor je huid is het erg goed.

Voordeel 2: Het weer, het eten en de kosten

Over het weer in Marmaris kan ik kort zijn: zonnig en warm. Voor sommige mensen wellicht iets te warm, aangezien het vaak boven de 30 graden is. De mooie stranden en de lekkere zee zorgen echter voor de nodige verkoeling. Aangezien Marmaris een badplaats is, is er erg veel specialiteit in vis en andere zeedieren. Deze worden heerlijk gekruid en op een mooi opgemaakt bord opgediend. Echter smaken ook de vleesgerechten erg lekker (geen varkensvlees vanwege het Islamitische geloof). Een echte aanrader is het restaurant Uno Momento, waar de lekkerste pasta’s worden geserveerd.
Relatief gezien is Marmaris een erg goedkope vakantiebestemming. De vluchten en de hotels vallen vergeleken met andere landen mee en het levensonderhoud al helemaal. Natuurlijk vinden wij dit als Nederlanders een fijn pluspunt.

Voordeel 3: Het nachtleven
Het uitgaansleven in Marmaris is bij jongeren erg populair. Er is een straat middenin het centrum waar zich het grootste deel van de discotheken en clubs bevinden. Wanneer je lekker met je partner wilt relaxen ’s avonds, is dit ook heel goed mogelijk. Vooral een aanrader zijn de gezellige barretjes aan de prachtige boulevard van Marmaris. Velen van hen hebben een lounch-gedeelte, met diepe banken vol met kussens. Onder het genot van een waterpijpje met fruitsmaak en een cocktail is het hier ideaal vertoeven. Vooral het ‘waterpijppark’ met de vele zitzakken is erg sfeervol. Ook deze is gelegen aan de boulevard.

Nadeel: Opdringerigheid
Wellicht hebben velen van jullie er al eens over gehoord; de Turkse burgers doen er alles aan om je hun souvernirswinkel of restaurant in te krijgen. Dit kan wel eens vervelend zijn, wanneer ze niet van ophouden weten en je haast letterlijk naar binnen gesleurd wordt. Wees echter gewoon duidelijk; nee is nee. Ons ging dat na een paar dagen steeds beter af, waardoor we sneller door konden lopen. Nog een ander puntje is dat de eerste prijs die de Turkse verkopers noemen altijd veel te hoog ligt. Wanneer je af gaat dingen, kun je best als eerste bod een derde van de oorspronkelijke prijs bieden. Uiteindelijk lukt het namelijk vaak voor de helft van de prijs.

Al met al is Marmaris een leuke, actieve, sfeervolle en relatief goedkope vakantiebestemming voor jou en je partner!