blog placeholder

Zodra Alessi parkeerd om te tanken en zich omdraait is haar enige bezit op de wereld verdwenen. Haar rode Mustang en alls wat zij daarin lag verdwijnt en zij is gestrand in het dorp waar zij voor het eerst sneeuw ziet… wie zal haar helpen?

Alessi Moore heeft een triets verleden en reist met haar prachtige Mustang door het land. Wanneer zij bij het dorp Charity aankomt en voor het eerst sneeuw ziet voelt ze ergens dat ze hier goed zit. Zij gaat tanken maar, terwijl zij binnen staat verdwijnt haar auto. Ben en Dave vangen haar in eerste instantie op, zij runnen de benzine pomp en hebben een garage. Samen met Steve delen zij een huis. Wanneer Alessi slaapt komt Steve thuis en vind het maar niks dat de mannen een vreemde in zijn bed laten slapen.

Steve is eigenaar van een boekwinkel. Zijn vader is pas opverleden en zijn verloofde heeft hem laten zitten voor een ander. Hij is chagerijnig en gelooft Alessi niet. Het duurt lang voor hij haar vertrouwt.

Alessi heeft werk nodig en doet aangifte van de diefstal maar de bijna gepensioneerde Cooper loopt niet zo hard voor haar.

Dit dorp heeft een vreselijk geheim, een overeenkomst waar niemand over praten wil en die als een muur tussen Alessi en de dorpsbewoners in komt te staan. Zij wil haar auto terug en ook al kan ze dat geestelijk los laten wanneer God dat van haar zou vragen, nu nog niet.

De sneeuw bemoeilijkt het zoeken. Ondertussen heeft Steven haar meer toegelaten in zijn leven, ze mag werken in zijn winkel en slapen op een stretcher in de winkel. Ze is goed met boeken. Wanneer ze delen verteld van haar leven aan Steve is hij erg sceptisch en valt haar vaak aan op haar woorden.

Debbie, de beperkte dochter van Mary, vind Alessi gelijk lief en knuffelt haar. Steve verbaasd zich erover, meestal zijn mensen als Debbie juist. Schatten ze mensen goed in.

Ondertussen ziet Steve af en toe de blikken van de dominees zoon, Carl, naar Alessie. Hij kan zijn vinger er niet op leggen er is iets mis.

De dominee spreekt tot Alessi’s hart. Wat een begaafd spreker denkt zij. Intussen overkomen haar akelige dingen, iemand gooit een sneeuwbal naar haar met een steen erin. Daarna krijgt ze ijswater over zich heen en verblind iemand haar vanaf het dak van de winkel. Ze ziet haar auto ’s nachts rondjes draaien op straat en niemand die haar gelooft.

Steve gelooft haar steeds meer en voelt zich uiteindelijk gedwongen het dorps geheim te onthullen.In charity is niets wat het lijkt. Deze openbaring zet een akelig slot in gang, Alessi vertrekt midden in de nacht terwijl er sneeuw ligt en iemand op haar aast.

Een bijzonder boek, met zeker een diepere laag. Hoe er soms gedacht kan worden in een kleine gemeenschap. Terwijl Gods woord leidraad zou moeten zijn, Zijn gerechtigheid. Niet die van de mensen.

Een aanrader!