blog placeholder

In het kader van mijn artikelen serie waarin ik reclames op facebook aan een nader onderzoek onderwerp vandaag de advertentie met de tekst ” Met wie trouw jij? Dit klopt zo goed dat je er bang van wordt!

Met wie trouw jij

Op onderzoek:
Als je op de reclamelink klikt kom je op de website van de helderziende vrouw Gabriëlla. Zij belooft u een gratis consult en Geld, Liefde en Geluk. Je hoeft alleen maar je voornaam, je e-mailadres, je geboortedatum en je geslacht in te vullen. Natuurlijk doe ik dat maar alleen met fake gegevens en een speciaal voor dit soort dingen aangemaakt anoniem hotmail account.

Valideren:
Als je je gegevens ingevuld heb moet je op VALIDEER klikken. Dat doe ik en ik kom op een pagina met in een groot grijs vlak de tekst “BEVESTIGING VERPLICHT! Dik, Voor het ontvangen van een Gratis Reading moet u NIET VERGETEN uw verzoek te bevestigen. Open NU de bevestiging die u zojuist per email ontvangen heeft. De titel van dit bericht luidt:  “Bevestig uw verzoek aan Gabriella” –> Nadat u op de bevestigingslink heeft geklikt ontvangt u uw Gratis Reading. Met vriendelijke groeten, Gabriella.” Onder dit vak staat het woord “Reclame” Daaronder staat een als inkomende e-mail vormgegeven vak met de datum van vandaag en de melding “Je hebt 1 bericht en een knop met “Open bericht”.

“Open bericht”:
Ik klik op de knop “Open bericht”. Er opent een reclame pagina waar je mee kunt doe aan een Quiz voor fantastische prijzen. Je moet hiervoor kiezen uit een iPad 3, een iPhone 4S of een MacBook air. Ik kies de iPhone 4S. Dan verdwijnen de iPad 3 en de MacBook air. In de plaats daarvan komen er drie icoontjes in beeld met een telefoontje, een cameralens en een pijl omlaag met daarboven de vraag “welk icoon activeert de camera?”. K kies natuurlijk het icoontje met de cameralens. Dan volgt er een schermpje met de tekst “vul hieronder je mobiele nummer in en klik en ga verder voor je prijs. Dit doe ik dus niet.

E-mailbericht bevestigen:
Ik open vervolgens mijn Hotmail en tref Gabriëlla’s e-mail in de map ongewenst aan. In de e-mail staat: Bevestig uw e-mail naar Gabriella Beste Dik, Ik dank u voor uw vraag en ik zal u met plezier uw persoonlijke studie bezorgen. Alvorens dit te doen, moet u echter bevestigen dat u akkoord bent mijn e-mails te ontvangen. Bevestig door de onderstaande link te gebruiken: Ik valideer hier mijn vraag aan Gabriella. Gebruik de onderstaande link http://www.gab-ext.com/confirmation_email.php?i=316531&c=43937df7aec8cf1b3e529fbb5139c07c813db093&EMAIL=eigenwebwinkel%40hotmail.com  om te bevestigen dat u me de toelating geeft u op dit e-mailadres te schrijven. Het is eenvoudig en snel. Indien u niet wil bevestigen, dient u dit bericht gewoon te negeren. Nogmaals, u moet niets betalen.

BEVESTIGING:
Op de bevestigingspagina staat een advertentie voor een gokspel en de volgende tekst: “Fantastisch, uw verzoek om een Gratis Reading is bevestigd! Binnen een uur ontvangt u van mij bericht via email… A tip: Tip: Controleer of mijn berichten niet in de map Spam of Ongewenste email terecht komen. Om dit te voorkomen, drukt u op de knop “Geen Spambericht” of “Geen ongewenst bericht”.U weet dan zeker dat u de Gratis Reading zo snel mogelijk ontvangt. Ook is het handig om mijn e-mailadres aan uw contactpersonen toe te voegen. Met vriendelijke groet, ( knop TOEGANG PRIVE RUIMTE) Gabriëlla.

Toegang prive ruimte:
Ik klik natuurlijk op de knop “TOEGANG PRIVE RUIMTE”. Op de pagina met mijn priveruimte staat weer een advertentie voor een gokspel en de tekst: Dik , welkom in uw privé en vertrouwelijke ruimte, U kan kiezen tussen de verschillende menu’s : Mijn Berichten
* Uw Gratis helderziendheid
Het zal hier beschikbaar en verzonden naar uw e-mailadres in minder dan een uur …
De berichten die verzonden werden door Gabriella
volgende…..
Onder het grijze vak staat de tekst:
“Indien u voor de eerste keer verbinding maakt met uw Privéruimte, gelieve dan uw paswoord te wijzigen Hier om niet te vergeten. Bedankt”
En daaronder staat weer het als inkomende e-mail vormgegeven vak met de datum van vandaag en de melding “Je hebt 1 bericht en een knop met “Open bericht”.

Volgende…..
Ik klik eerst op de link “volgende…..” en kom op de pagina met de titel “Mijn berichten” en in een grijs vlak de tekst: Dik, hier ziet u de laatste e-mails die ik u heb verstuurd:
* Uw Gratis helderziendheid
Het zal hier beschikbaar en verzonden naar uw e-mailadres in minder dan een uur …

Paswoord wijzigen:
Ik klik op “hier”om mijn pasword te wijzigen en kom op een pagina met mijn persoonlijke informatie, een vak waar je aan kunt geven of je wel of niet e-mails van Gabriëlla wilt ontvangen en een veld waar je je pasword (wat ik nog niet heb”te wijzigen. Ik besluit mijn pasword te wijzigen. Dit lukt echter niet omdat ik nog geen pasword heb.

Vervolg:
Ik wacht eerst maar het e-mailtje af wat ik van Gabriëlla ga ontvangen, straks meer….

Bericht van gabriëlla:
Al na 20 minuten ontvang ik dit bericht van Gabriëlla: Dik, Wat een goed nieuws dat je geantwoord hebt! Inderdaad, dit heeft mij toegelaten de stralende toekomst te zien die zich voor jou aanbiedt, op voorwaarde dat je goed luistert naar mijn raadgevingen als vriendin. Maar vóór alles, wenste ik je mijn grote vreugde uit te drukken voor het vertrouwen dat je me schenkt. Het is met de grootste aandacht dat ik me met jou zal bezighouden om alle mogelijkheden in het werk te stellen om je te helpen in het bereiken van je meest kostbare wensen. Dik, Uden, deze plaats is je bekend, dat ben ik zeker. Ofwel zal deze plaats een belangrijke rol spelen in je nabije toekomst. Een dergelijke flash is de uitdrukking van onze sterke geestelijke binding. Om alles te vertellen, ik was diep overtuigd dat wij elkaar zouden benaderen. Een uiterst sterke psychische band verenigt ons en ik heb de indruk dat ik je altijd gekend heb. Ik heb dus meteen een psycho-telepatisch contact gelegd met jou, ten einde mij te belasten met de omgevende krachten van je leven. Je zal zien, je bent nog niet aan het einde van je verrassingen.

Onderaan de e-mail staat: Lees het vervolg

Het vervolg:
Ik klik op lees het vervolg en kom op een pagina waar ik eindelijk mijn pasword krijg en een wel  heel lang verhaal van 2190 woorden met allerlei algemeen geleuter over astrale zaken, zie http://www.gabriella-helderziende.com/mon_compte/dcr.php?i=316531&c=43937df7aec8cf1b3e529fbb5139c07c813db093&acr=19978912  

En tussen de alinea’s door steeds de oproep: Klik hier om uw grote psychische diepte te ontvangen

Aan het eind van het verhaal komt de aap uit de mouw, want daar staat de tekst: “Zoals ik reeds zegde, beschouw ik je een beetje alse en oude vriendin, daar ik me zo dicht bij jou betrokken voel. Ik ken je situatie en het staat buiten kijf dat ik je niet zal vragen 1000 EUROS te betalen. Ik vraag een kleine symbolische deelname van 49,90 EUR .” Daaronder staat de oproep “valideer nu uw bijdrage!” en daaronder de mogelijkheid om te betalen met je kredietkaart, Ideal, je PaySafeCard of met Paypal.

Grote psychische diepte:
Ik klik op “Klik hier om uw grote psychische diepte te ontvangen”en kom weer op dezelfde pagina met dat ellenlange verhaal.

Conclusie:
Ook deze advertentie op Facebook is weer een Fakeverhaal dat alleen maar bedoeld is om geld te verdienen. Ik heb dus ook nog maar even gekeken wie de eigenaar is van de website van de helderziende Gabriella en dit blijkt een bedrijf te zijn in Singapore.