blog placeholder

Een artikel over het product: MadCatz Wireless Racing Wheel voor de xbox 360.

Een stuurwiel voor de Xbox 360, met pedalen.

Welkom bij mijn eerste recensie.
Ik hou er van om te werken met cijfers (1 tot 10) met de voor en nadelen erin verwerkt.
Bepaalde termen die mischien niet alle mensen kennen heb ik met een sterretje (*) aangegeven, onderin de text kan je daar meer over lezen. 

Ik ga het hier hebben over de MadCatz Wireless Racing Wheel, voor de Xbox 360. 
Een stuur met pedalen waarmee je race games kan spelen op de Xbox 360.

Kenmerken:

  • Krachtige draadloze connectiviteit biedt lag-vrije reactie tot 12m
  • Verwisselbare Gear Shift voor links-of rechtshandig chauffeurs
  • Twee montagemogelijkheden:
  • Unieke klem mechanisme zorgt voor een volledig stabiele respons wanneer gebruikt met je bureau of race cockpit
  • Gebruik het afneembare ronde mount pads tijdens het rijden vanuit het comfort van je bank
  • Volledige rubberen grip punten voor een nauwkeurige besturing
  • Anti-slip gaspedaal en rempedaal set met afneembare voetsteun
  • Geïntegreerde headset-poort voor Xbox LIVE
  • 3 x AA batterijen inbegrepen
 

Om bij het begin te beginnen, dit stuur heeft geen Force Feedback*, voor 149,00 euro is dit ook acceptabel. Toen ik het stuur voor de eerste keer uit de doos haalde, kwam ik een stuk of 6 losse onderdelen tegen. Dit is natuurlijk geen probleem als er een goede handleiding bij zat, maar die was er niet. Er was wel een handleiding, maar niet een met normale uitleg/hoe alles in elkaar te zetten. Het is overigens wel gelukt, erg ingewikkeld is het niet en anders kan je altijd nog voor hulp op het internet zoeken.

De bijbehorende klem die in de doos zit werkt erg goed, als je hem op je bureau of playseat vastzet, schuift die niet meer weg. Ook de mount pads waarmee je het stuur op je schoot kan zetten, werken goed. Je kan vrij comfortabel zitten, maar voor het echte racen moet je hem toch vastzetten. 

Het stuur zelf rijd erg goed, goede reactie, geen dead zone* en erg licht. De knoppen die op het stuur zitten (ABXY, LB, RB, Start, Select, Xbox Dashboard knop, en de D-Pad*) zijn compactable voor bijna elke racing game, ook van de laatste generatie (Forza Motorsport 4, Dirt 3, F1 2011 etc).
De batterijen zelf zijn ook erg makkelijk eruit te halen en erin te zetten (3x AA)

Het schakelaartje van het stuur is erg klein, werkt stroef en geeft niet echt het ‘gevoel’ van het schakelen. Wel kan je hem installeren op de linkerkant van het stuur, en aan de rechterkant. 

 

De pedalen waren wel een beetje een minpunt, nadat ik (volgens mij) de hele doos had uitgepakt, miste ik een deel van de pedalen. Bleek dus dat de voetsteun:

Voetsteun

Die je op je onderkant van de pedalen klapt, ergens verstopt in een verborgen laag in de doos zat, ik merkte dat nadat de doos van de tafel viel. Erg tactisch is het niet in de doos gestopt.
De pedalen werken goed, de rem heeft een goede weerstand, het gas zou wel wat meer weerstand kunnen gebruiken. Verder komen ze goed terug na het induwen. Maar na 3 weken gebruik, begon het gas pedaal opeens te piepen, als hij “terug kwam” na het induwen. Nou lijkt dit geen grote ramp. Maar    
het is een schrellende en harde piep. Zwaar irritant, en niks tegen te doen. Het klinkt overdreven maar het verpest toch wel een beetje de race sfeer. 

 

Conclusie:

8/10

+ Goede prijs/kwaliteits verhouding.
+ Stuur reageert goed,
+ Pendalen komen goed terug, reageren ook goed.

– Geen duidelijke handleiding.
– Het schakelaartje had velen malen beter gekund. 
– Schrellende piep van gas pedaal na 3 weken gebruiken.