blog placeholder

Een doldwaze actie, een plot dunner dan de zool van een teenslipper. Met sterren als Tom Cruise en Cameron Diaz in de hoofdrol, moest het gewoon een succes worden!

Verhaal:

June Havens is eigenlijk een ‘nobody’ die nog nooit haar eigen woonplaats heeft verlaten. Toch besloot ze voor de eerste keer te gaan vliegen omdat haar zusje jarig is. Op de luchthaven ontmoet ze de charmante Roy Miller en dat zorgt dat haar saaie leventje in één klap omslaat. Het vliegtuig is maar karig gevuld en haar werd verteld dat de vlucht volgeboekt was. Uiteindelijk blijkt er een wijziging te zijn en kan ze toch meevliegen. Op het toilet zit June zich moed in te praten om voor het lekkere stuk Roy te gaan, en ondertussen vermoordt Roy iedereen koelbloedig alle passagiers in het vliegtuig. Inclusief de crewleden moeten eraan gelopen. Het vliegtuig crasht in een veld en vanaf dat moment worden de twee als een stelletje wilden beesten opgejaagd.

Roy blijkt een spion te zijn en hij is in het bezit van een object die iedereen wilt hebben. Om de jonge uitvinden van het apparaat te vinden en beschermen, reizen Roy en June de hele wereld over om de FBI en misdadigers af te schudden. Vaak zorgt dit voor hilarische momenten als de onhandige June zulke situatie probeert te handelen.

Acteurs:

Cameron Diaz speelt de uitstekende rol van een ontwetend meisje die nog niets van de wereld heeft gezien, en overal het optimisme in ziet. Ze weet de rol heel goed te vertolken en ze komt ook erg overtuigend over. Persoonlijk vind ik Cameron Diaz sowieso een uitstekende actrice, mede door haar beeldschone uiterlijk. Ze is ook heel goed in het spelen van komedies, je rolt af en toe gewoon van het lachen omdat het zo goed gespeeld is. Niet veel mensen krijgen bij mij zo vaak een glimlach op mijn gezicht als haar!

Tom Cruise speelt dus de rol van een dubbelspion. In het eerste opzicht denk je dat hij een ‘bad guy’ is, maar uiteindelijk een ‘good guy’ blijkt te zijn. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van Tom Cruise, maar hij heeft zichzelf in deze film wel overtroffen. Ik vond dat hij het erg goed deed en er zaten ook veel hilarische momenten in van zijn kant.

Het is gewoon een film waarbij je je verstand op nul moet zetten, want als je gaat nadenken bij alles wat ze doen klopt er geen bal van. Gewoon een grote zak chips erbij en je avond kan niet meer stuk!

Score:

Acteerwerk: 8

Verhaal: 5

Vermaak: 8

Eindoordeel: 7