blog placeholder

Het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw is een hit. Nognooit zijn de boeren zo goedin staat geweest om mij een uur lang te vermaken. De aflevering van afgelopen zondag was een juweeltje. Een en al hoogtepunten, met als enkele voorbeelden het kennismakingsspel van Annemarie, de boxer van Marcel en de discussie over veganisme tussen Frank en Berber.

Marcel is zo beheerst en zeker van wat hij wil. Hij lijkt echter op zoek te zijn naar een soort broedmachine. ‘Heb je kinderen?”, ”Wil je kinderen?”, “Zo ja, hoeveel dan?”, zijn enkele vragen waar hij vrijwel mee begon tijdens de speeddates. Marcel heeft de vrouwen wel een tipje van de sluier kunnen geven door in boxer en sokken op de slaapkamer te komen. Helaas is voor mij (en waarschijnlijk vele met mij) niet compleet duidelijk wat hier het doel precies van was. Hoopte hij dat ze in sexy lingerie zouden slapen? Controleren of ze zonder make-up ook nog leuk eruit zagen? De vrouwen leken er niet om te malen. Ik ben er wel van overtuigd dat hij zijn grote liefde heeft gevonden. Of het Sonja en Xenia wordt daar ben ik nog niet over uit.

Op boer Frank ben ik ontzettend afgeknapt. Ik vond hem heel erg leuk en snapte niet echt waarom zo’n leuke, jonge vent zich op zou moeten geven voor zo’n datingprogramma. Het kwartje is afgelopen zondag echter gevallen. Frank is niet sympathiek en een enorme betweter. Arme ‘Klaverjassen’ Berber, die zo haar best deed om Frank’s hart te winnen. Ik ben benieuwd wat hij van mijn argument om vegetarisch te zijn zou vinden: “ik vind vlees gewoon vies!”

Dan is er nog boer Richard. Zou hij voor zijn Máxima kiezen of voor Susan, de vrouw waar hij amper mee communiceren kan?

De leukste van de boeren dit jaar is Gijsbert. Met ruim 800 brieven viel hij ook enorm in de smaak bij de vrouwelijke kijkers. Zijn vrouwen lijken het allemaal prima naar hun zin te hebben en ook is hij ietwat verlegen, Gijsbert lijkt de logeerpartij erg leuk te vinden.

Als laatste is er Annemarie, een klasse apart. Een heerlijk, nuchtere vrouw die eigenlijk geen flauw idee heeft van wat ze nu eigenlijk wil. Nadat ze drie mannen had uitgekozen om te komen logeren op haar prachtige boerderij (gevoel voor inrichting heeft ze wel) leek het haar leuk om een vragenspel te spelen om ‘elkaar beter te leren kennen’. Ik moet zeggen ‘geiten of schapen?’ is wel echt een binnenkomer dan.

Ongetwijfeld zullen een aantal boeren hier de liefde van hun leven vinden. Die kans is aanzienlijk groot, aangezien er al 14 BZV-baby’s geboren zijn. Boer Zoekt Vrouw is een heerlijk entertainment-programma en het zou prachtig zijn als alle boeren hun huisje-boompje-beesje-einde zouden krijgen.