blog placeholder

Heel veel scholieren krijgen te maken met veel leerwerk. Hoe krijg je dit allemaal in je hoofd? En wat kan je doen om te zorgen dat je het niet vergeten? Dat is waar het in dit artikel om draait.

De meeste scholieren doen voor hun examens erg hun best. Maar voor vele is je best doen helaas niet genoeg.

Probeer er vooral voor te zorgen dat je geconcentreerd te werk gaat, ben je op de computer iets aan het leren ga dan niet ondertussen op msn zitten, ook al bespreek je dingen met een klasgenoot er zullen gegarandeerd andere mensen tegen je gaan praten over totaal niet relevante onderwerpen. Toch, los van de vele manier waarop je op een computer afgeleid kunt worden is het een hele goede manier van leren. Tip 1: ga naar google en toets je onderwerp samen met bijvoorbeeld de woorden samenvatting, er is een grote kans dat er samenvattingen op internet staan. Tip 2: Toets in een zoekmachine de naam van het onderwerpen in met de woorden online toetsen, over de meeste examen-onderwerpen zijn online toetsen te vinden, die u op dat moment kunt maken en vaak staan er zelfs oude examens waar je veel van kan leren op. Tip 3: Het zelf typen van een samenvatting. Mocht je zelf een samenvatting hebben gemaakt op de ouderwetse manier typ die dan over op de computer, in een word document zullen de teksten duidelijker te lezen zijn en kan je belangrijke gedeeltes onderstrepen of dikgedrukt maken.

Mocht je niet zo’n fan zijn van leren op de computer, dan is dat geen punt. Hier komen nu meerdere tips voor het gewone leren. Tip 1: Samen met iemand leren klinkt altijd leuk, je bent goed bezig maar toch heb je ook nog de gezelligheid. Helaas werkt dit in de meeste gevallen niet, probeer gewoon hard te werken zodat je daarna gezellig met die vriend/vriendin iets kan doen waarbij je je wel totaal kan ontspannen. Tip 2: Overhoren, bij de meeste mensen werkt dat erg goed. Maar als je het doet, moet je het wel goed doen natuurlijk anders heeft het alsnog geen zin. Laat je niet overhoren als je echt nog bijna niks geleert heb, je raakt alleen maar gefrustreerd en voor de overhoorder is het ook niet fijn om alles aan jou uit te moeten leggen. Laat degene die je overhoort op een briefje met sleutenwoorden schrijven waar je nog aan moet werken, wat je dus nog niet goed genoeg weet. Zorg er natuurlijk ook voor dat als je woorden gaat leren dat de woorden niet in de preciese volgorde als in het boek overhoord worden, maar pak steeds een ander woord. Ik hoop dat jullie wat zullen hebben aan mijn tips! Ik wens je in ieder geval heel erg veel succes!!

Groetjes