blog placeholder

Er zijn heel wat musicalopleidingen in Gelderland, allemaal verschillend en toch bieden ze allemaal hetzelfde volgens de website. Maar wie is nu de beste. Wat hebben ze te bieden en wat zijn de verschillen?

Het Kunstbedrijf Arnhem, voorheen Het Domein bied een breed programma en heeft een keur aan geschoolde docenten. Het Kunstbedrijf heeft welliswaar een eigen lokatie maar deze is erg verouderd. De lessen zijn leerzaam maar worden saai gegeven. De organisatie is rommelig. De docenten moeten zich redden met media apparatuur en lesmateriaal dat al lang geleden vervangen had moeten worden. Het lesprogramma wordt afgesloten met een presentatie voor publiek. We gaven het Kunstbedrijf voor de lokatie een 5. Voor de docenten een 8. Voor de lessen een 6 en voor de beschikbare media apparatuur een 5. Voor de organisatie gaven wij een 7. En voor de voorstellingen een 6. Gemiddeld scoort het Kunstbedrijf een 6,1

Fanworks uit Ede geeft net zoals het Kunstbedrijf les uit een oud gebouw. Ook hier is het apparatuur slecht en moeten de docenten het doen met oud materiaal. De docenten zijn net zoals bij het Kunstbedrijf geschoold en gemotiveerd. De lessen zijn leuk en leerzaam. Wat opviel bij Fanworks is dat de organisatie erg rommelig in elkaar steekt en zij meer bezig is met de promotie dan met het product. De repetitieperiode wordt in tegenstelling tot het Kunstbedrijf wel afgesloten met meerder voorstellingen voor het publiek. Maar ook hier laat e.e.a. te wensen over.We gaven Fanworks voor de lokatie een 5. Voor de docenten een 8. Voor de lessen een 7,5 en voor de beschikbare media apparatuur een 5. Voor de organisatie gaven wij een 6. En voor de voorstellingen een 8. Gemiddeld scoort Fanworks een 6,5

Het Gelderse Musical Ensemble geeft les vanuit een nieuw pand waardoor zij op dat vlak de meeste punten scoren. Alles ziet er netjes, schoon en verzorg uit. De docenten die net zoals Fanworks en het Kunstbedrijf goed geschoold zijn kunnen gebruik maken van de allerlaatste snufjes op het gebied van media. In de lesruimte is een PC, I-pod met afstandsbediening en internet aanwezig. Verder kunnen de docenten via I-tunes muziek downloaden, de website up-daten en raadplegen. Dokumenten en lesmateriaal ter plaatsen uitdraaien. De organisatie loopt redelijk gestructureerd en er wordt veel tijd en aandacht besteed aan de voorstellingen. Het meest opvallende aan SGME is dat zij in tegenstelling tot het Kunstbedrijf en Fanworks orkestbanden in de juiste toonsoort kunnen maken zodat het door de leerlingen beter te zingen is. We gaven SGME voor de lokatie een 8. Voor de docenten een 8,5. Voor de lessen een 7,5 en voor de beschikbare media apparatuur een 9. Voor de organisatie gaven wij een 7,5. En voor de voorstellingen een 8. Gemiddeld scoort SGME een 8.

Zowel het Kunstbedrijf, Fanworks en SGME houden zich aan alle geldende regels en wetten.

Tot slot Together on Stage uit Elst dit is GEEN vooropleiding maar een groep kinderen die een jaar repeteren en dit presenteren in een theater of buurthuis. De docenten zijn niet geschoold en de organisatie is erg rommelig. Bovendien houden zij zich niet aan geldende regels en wetten. Wanneer uw kind hobby matiggeïnteresseerdis in musical is dit een ‘leuke’ vereniging.