blog placeholder

Alfred de Bréanski Snr Burnham Beeches Autumn

Dit artikel gaat over het natuurreservaat in Buckinghamshire.  Burnham Beeches is een 374,6 hectare groot biologische gebied van bijzonder wetenschappelijk belang ten westen van Farnham Common in Buckinghamshire. De zuidelijke helft is eigendom van de “Corporation of London” en is open voor het publiek. Het is ook een National Natuur Reservaat en een speciale beschermingszone.

Behoud:
Het uitgestrekte Burnham Beeches  gebied is een bos met veel beuken en andere  bomen die een paar honderd jaar oud zijn en die regelmatig geknot worden. Hun leeftijd en de hoeveelheid dood hout in en om deze bomen zorgen ervoor dat het bos rijk is aan flora en fauna. Meer dan zestig van de soorten planten en dieren hier zijn ofwel zeldzame ofwel nationaal bedreigde soorten. Het gebied is daarom beschermd als een National Natuur Reservaat, een gebied van bijzonder wetenschappelijk belang en is kandidaat voor de status van speciale beschermingszone.

hill fort

Archeologie:
“Seven Ways Plain hill fort” ligt in het zuidwesten deel van Burnham Beeches. Het is een zeldzaam voorbeeld van een enkele aarden wal gebruikt als voorraad bescherming of eventuele toevluchtsoord. Het bestaat uit een reeks van grondwerken die zijn gedateerd in de Late Bronstijd en Vroege IJzertijd. Het staat op de nominatie als monument.

Robin Hood Prince of ThievesFilmen:

De nabijheid van de Pinewood, Shepperton en de Bray Studios en de uitzonderlijke natuurlijke schoonheid van de Beeches hebben het tot een geliefde filmlocatie gemaakt. Een paar van de de films en tv-producties die zijn geschoten in Burnham Beeches zijn Robin Hood Prince of Thieves, First Knight, Goldfinger, The Princess Bride, het Disney verhaal van Robin Hood and his Merrie Man, Harry Potter en de Orde van de Phoenix en Harry Potter en de Relieken van de dood.

Het Filmen in Burnham Beeches wordt streng gecontroleerd als gevolg van de erkenning van het internationaal belang voor flora en fauna van de Burnham Beeches. Het filmen wordt hierdoor beperkt tot niet meer dan twintig dagen per jaar en bepaalde tijden van het jaar. Filmen in ecologisch kwetsbare gebieden is ook verboden. De opbrengsten uit het filmen worden  rechtstreeks gebruikt voor het onderhoud en het beheer van de Burnham Beeches.

Burnham Beeches, Buckinghamshire klein

Zig zag padje in Burnham Beeches.

Het is altijd lastig om als beheerder van een natuurgebied een balans te vinden tussen het beschermen van de natuur en het aan mensen de gelegenheid geven om te genieten van die natuur zonder die natuur af te hekken. In Burnham Beeches hebben ze daar een mooie oplossing voor gevonden in de vorm van een zig zag paadje. Het is gebleken dat een zig zag paadje de bezoekers onbewust uitdaagt om over dit zig zag paadje te lopen zodat ze niet geneigd zijn om lukraak door het bos te lopen. Op deze manier is het mogelijk om en bezoekers toe te laten zonder afrasteringen en de natuur in stand te houden.