blog placeholder

De meeste mannen willen graag seks met meisjes. Daarnaast is er een hele grote groep mannen die graag seks wil met vrouwen. Dan is er nog een aanzienlijk gedeelte van de mannen die van seks met mannen houdt waarvan een deel ook graag seks met jongens heeft. Kortom, mannen willen altijd seks. Wat is de reden dat mannen altijd seks willen?

Oorsprong van de mannelijke seks behoefte:
Zoals algemeen bekend is behoren wij te samen met de mensapen tot de primaten of opperdieren. De mens is dus net als de Gorilla of de Chimpansee een dier.  Het antwoord op de vraag waarom mannen altijd seks willen kunnen we dan ook afleiden uit het gedrag van onze collega primaten. Daarom ben ik op zoek gegaan naar het gedrag van de chimpansee, de bonobo, de gorilla, de orang-oetan en de Gibbons. Voor een beter begrip van de oorsprong van de seksuele driften van mensen van het mannelijke geslacht wil ik daarom die van onze meest naaste verwante primaten, de chimpansee en de bonobo behandelen.

De chimpansee (Pan troglodytes)

Chimpansee wijfjes paren alleen met het dominante mannetje tijdens hun vruchtbare periode. Alle andere mannetjes hebben echter instinctief een allesoverheersende drang om zich ook voort te planten. Het dominante mannetje moet zijn positie dus steeds verdedigen en vermoord daarom zelfs mannetjes die seks willen hebben met zijn vruchtbare vrouwtjes. De instinctieve seksuele driften van chimpansee mannetjes zijn dus zo sterk dat ze er op leven en dood voor vechten.

De bonobo (Pan paniscus):
De bonobo is net als de mens een organisme dat ook aan seks doet voor het plezier en niet alleen als primitieve paringsdrift die leidt tot voortplanting. Seksualiteit is in tegenstelling tot de mens echter zelfs heel gebruikelijk bij bonobo’s. Zo komt het vaak voor dat twee bonobo vrouwtjes hun genitaliën tegen elkaar aanwrijven, dit gedrag wordt ook wel pseudocopulatie genoemd. Ook bonobo mannetjes en nog niet geslachtsrijpe bonobo jongen verrichten vaak oraal-genitale en manueel genitale seksuele handelingen bij elkaar en bij zichzelf. Een andere overeenkomst met de mens is dat bonobo’s net als de mens anatomisch zo zijn aangepast  dat ze in de missionarishouding en in diverse andere posities kunnen paren. De reden van het uitgebreide seksuele gedrag van de bonobo’s is sociaal, het seksuele gedrag wordt bij de bonobo’s  gebruikt om vrede te stichten, ruzies te voorkomen en op te lossen en zo spanningen binnen de groep te verlagen en vriendschappen te smeden.

De mens (Homo sapiens):
Mensen van het mannelijke geslacht hebben op seksueel gebied zowel  dingen gemeen met de chimpansee als met de bonobo. Wat ze met zowel met de chimpansee als met de bonobo gemeen hebben is een hele sterke instinctieve voortplantingsdrang. Dit uit zich bij mensen van het mannelijke geslacht niet zo eenduidig als bij de chimpansee en de bonobo. Er zijn mensen van het mannelijke geslacht die net als de chimpansee zulke sterke instinctieve seksuele driften hebben als de  chimpansee mannetjes dat ze er op leven en dood voor willen vechten. Maar er zijn ook mensen van het mannelijke geslacht  die net als de bonobo mannetjes met nog niet geslachtsrijpe jongens oraal-genitale en manueel genitale seksuele handelingen bij elkaar en bij zichzelf verrichten en met vrouwen of meisjes in de missionarishouding of in diverse andere posities paren. Ook zij gebruiken  dit uitgebreide seksuele gedrag sociaal, om vrede te stichten, ruzies te voorkomen en op te lossen en spanningen binnen hun sociale kring te verlagen en vriendschappen te smeden.