blog placeholder

In dit artikel probeer ik mijn licht te laten schijnen over lente bloemen en hun herkomst.

Van alle seizoenen wordt de voorjaarstijd toch wel het meeste geassocieerd met bloemen. Hoewel bloemen het hele jaar door floreren, ook in de koude winter en de droge zomer, floreren er meer bloemen in het voorjaar. Veel van deze bloemen vindt u op onze site gedurende dit jaargetijde. Wij geven u nu een inzicht van populaire voorjaarsbloemen, met waar ze gedijen en wat ze beduiden.

Azalea
De Azalea plant behoort tot het geslacht van de Alpenroosje, tussen Rododendrons en azalea’s zit dan ook maar minimaal verschil, ze verschillen alleen in formaat en ontwikkeling. Azalea planten vormen één bloem aan elke stengel. Azalea’s heb je in verscheidene kleurtjes zoals karmozijn, geel, rood, wit en roze. Er zijn zowel groenblijvende als bladverliezende planten, alhoewel de eerste meer tekenend is voor de Rododendron en de laatste voor de Azalea plant.

Paradijsvogelbloem
Deze plant staat ook bekend als Strelitzia, en hij produceert een mysterieuze exotische bloem met prachtige levendige kleurtjes, zoals oranje, geel, azuur en wit. De komaf van de Strelitzia is Zuid-Afrika waar ze bloeien tussen september en mei. Het kreeg daar zijn naam ‘Birds of Paradise’ door zijn opvallende vertoon, zoals een vogel in vlucht. Vandaag de dag zijn de paradijsvogels ideaal om in tropische tuilen te verwerken.

Begonia
Door zijn brede bandbreedte aan tinten, is de begonia heel bekend als kamerplant. Er groeien grote bloemen aan deze plant met opzichtige bloemblaadjes, en is beschikbaar in rood, geel, roze of wit.

Krokussen
Als zijnde een typische lentebloem, is de krokus de voorloper onder de lente planten. Krokussen heb je in blauw, geel, wit en saffraan. Figuurlijk gezien vertegenwoordigt de crocus jeugd en vreugde. Het woord crocus betekent Saffraan in het Latijn, en wanneer gedroogd, wordt de stijl van deze plant als specerij gebruikt.

Narcissen
De narcis behoort tot de favoriet van vele mensen en is ruim beschikbaar tijdens de voorjaarstijd periode. Deze bloem heeft een speciale plaats in het Engels grondgebied, maar wordt gekweekt over de hele wereld. Narcissen worden ook wel aangeduid als Narcissus, de op zijn eigen spiegelbeeld verkikkerd geworden god uit de Griekse oudheid, wier lot werd bezegeld doordat de overige goden hem veranderde in een bloem.

Fresia
Ook een populaire voorjaarstijd plant en heeft een elegante vorm die langdurige mooi blijft in een bloemenvaas, en is daardoor de ideale keuze om te geven als cadeau. Deze bloem is afkomstig uit Zuid-Afrika en wordt wereldwijd geteeld als snijbloem en beschikbaar in een breed scala van tinten, waaronder rood, roze, oranje en vele andere mooie lentekleuren.

Frisse lente bloemen vrolijken zeker je dag op met hun kleuren en boodschap van hoop. Ze zijn boodschappers van warmte, blijdschap, liefde en aandacht. Jaargetijde bloemen bestellen kunt u als kado voor verjaardagen, diploma-uitreikingen, Moederdag viering, Pasen en huwelijken. Ze maken ook begeerenswaardig tafelstukken of bruidsboeketten. Bij bloementotaal.nl kunt u terecht om verse voorjaarstijd bloemen te bestellen, zo haalt u toch wat zon in huis.