ijsland

Wanneer je op zoek bent naar een actieve vakantie midden in de natuur, komt IJsland steeds vaker op nummer 1 te staan. Het ongerepte land kent tal van bijzondere plekken en je zult er als natuurliefhebber de tijd van je leven hebben. Naast dat er veel mooie plekken te bezoeken zijn, is er ook erg veel te doen op IJsland. Het land staat bekend als waar outdoor-activiteiten paradijs en je kunt er dan ook naar hartenlust rondzwerven. In deze blog lees je meer over dit onontdekte en steeds populairder wordende land.

IJsland: Ruig en vrij

IJsland is een ongerept en wijds land. De natuur is er prachtig en er valt van alles te zien en te beleven. Doordat IJsland veel geisers en ijs heeft, zijn er automatisch ook hotsprings aanwezig. Naast de prachtige valleien, zijn er ook watervallen, kliffen en zwarte stranden te vinden. De zwarte stranden zijn ontstaan doordat er veel vulkanisch gesteente op IJsland aanwezig is. Om alles te kunnen bekijken, is het sterk aan te raden om een huurauto te regelen, wanneer je IJsland wil ontdekken.

Doordat IJsland voor ruim 10% uit ijs bestaat, zijn er meerdere gletsjers te vinden. De grootste gletsjer heet Vatnajökul en deze is zeker de moeite waard om te bezoeken. Je kan er komen door een gletsjerwandeling of een sneeuwscooter tocht. Als de nacht aanbreekt, kan je op IJsland ook nog eens het noorderlicht zien. Wanneer je speciaal voor het noorderlicht naar IJsland komt, kan je het beste tussen oktober en maart langskomen. Het noorderlicht is een magisch verschijnsel en zal zeker een diepe indruk op je achterlaten.

Dieren spotten op IJsland

Als je aan het woord natuur denkt, denk je vaak ook aan dieren. Op IJsland vindt je tal van verschillende diersoorten terug. Je zou met de boot de zee op kunnen gaan. Wanneer je op open water bent, kan je wilde walvissen spotten. De kans dat jij de wilde walvissen tegenkomt, is in de zomer het grootst. Maar zelfs in de winter garanderen de IJslanders dat je 65% kans hebt om wilde walvissen tegen te komen. Daarnaast zwemmen er ook witsnavel dolfijnen in de zee bij IJsland. Zeehonden en narwallen behoren ook tot het IJslandse wild-life, dus wanneer je op zoek bent naar wilde dieren, kan je hier goed terecht.

Een ander zeer bekend zoogdier op IJsland, zijn toch wel de IJslandse pony’s. Wist je dat er geen andere paarden op IJsland mogen komen, dan de IJslandse pony’s? Dit paardenras is namelijk erg vatbaar voor ziektes en mag op geen enkel moment aangestoken worden door andere rassen. De paarden zijn van zichzelf een stuk nieuwsgieriger en socialer aangelegd dan andere soorten. Ze worden steeds vaker ingezet in de ruitersport, omdat ze een fijn en werkbaar karakter hebben.