blog placeholder

Je woning is prima op orde, alles is smaakvol en weloverwogen ingericht. Je hebt ervoor gezorgd dan de meubels en de vloerbedekking met elkaar in volstrekte harmonie zijn, en ook de gordijnen passen in het gewenste plaatje. De kleuren van de muren, plafond en natuurlijk van de raam- en deurkozijnen ben je uiteraard niet vergeten. En klopt alles perfect met elkaar, je woning is een oase van rust en woonplezier geworden, het is een plek waar je goed kunt toeven. Je kamer is een welkome ruimte voor ontspanning en voor een genoeglijke avond met familie, vrienden en kennissen. Maar toch, helemaal compleet is het nog niet.

Een verrassende touch

Het voordeel van de perfecte afstemming is ook meteen een beetje het nadeel, het is ook een beetje voorspelbaar. Je kunt de kamer een extra vleugje verrassing kunnen geven, een extra natuurlijk tintje. En dat is niet zo moeilijk, breng gewoon wat bloemen en planten in je huis. Dat zorgt nou net voor dat beetje extra kleur, dat doordat het een beetje uit de toon valt zo goed in het geheel past. En een bijkomend voordeeltje van bloemen: ze zorgen meestal ook voor een heerlijke bloemengeur. Extra kleur en frisse geur in je kamer, dat is meteen een hele verbetering.

 

Probeer het met bloemen

Wie kiest voor plantaardige toevoeging aan het interieur heeft de keuze tussen bloemen en planten, hoewel sommige planten ook bloemdragend zijn. Het voordeel van een bos bloemen is natuurlijk dat er voldoende ruimte is om af te wisselen. Hoe goed je de bloemen ook probeert te verzorgen, in de meeste gevallen houden ze het ongeveer een week vol, en kun je een nieuwe bos in huis halen. De ene keer tulpen, dan narcissen, margrieten of anjers. Het ligt een beetje aan het seizoen welk bosje je in huis haalt. De bloemen kun je in een mooie vaas zetten die mooi in je inrichting past. De kleur bloemen die je kiest mag ook contrasteren met de in je inrichting gebruikte kleuren. Dat zorgt nou net voor dat vleugje afwisseling.

 

Of probeer het met planten

Het voordeel van het bosje bloemen is de mogelijkheid om af te wisselen, en tegelijkertijd is dat ook het nadeel. Na een goede week is het bosje weer aan vervanging toe. Vind je het lastig om elke weer een nieuw boeket in huis te halen, heb je er vaak niet echt de tijd voor, of wordt het elke week wisselen van bloemen je te kostbaar? Gelukkig kun je ook kiezen voor een kamerplant. Hierbij kun je kiezen uit soorten die zelden bloeien, of soorten die je regelmatig trakteren op nieuwe bloemen. Ook hierin heb je keus genoeg.

 

Bloemen en planten, ze horen erbij

Een huis waar ook vazen met bloemen staan en potten met kamerplanten ziet er meteen een stuk gezelliger en huiselijker uit. Het heeft niet alleen een positief effect op de woning en zijn inrichting, maar ook op de mensen die er wonen en op bezoek komen.  Gezellig, zo’n bloemetje!