blog placeholder

Er gaan de meest spannende verhalen rond over de Bermuda driehoek. Wat er aan de hand is, dat is heel moeilijk te bewijzen. Maar ik zal de meest voorkomende theoriën op een rijtje zetten en dan mag iedereen daar zijn eigen conclusie aan verbinden.

Locatie:

Voor degene die het nog niet weten, de bermuda driehoek is gelegen tussen Bermuda, puerto rico en miami. als je tussen de drie lijnen zou trekken dan heb je een driehoek vandaar dus de bermuda driehoek..

Berucht:

Er zijn vele verhalen van boten en vliegtuigen die zonder een spoor achter te laten zijn verdwenen in de bermuda driehoek. En er zijn nog meer verhalen van doorgedraaide navigatie apparatuur of mensen die tijdelijk van de radar gingen.

Een van de bekendste is van

flight 19

 

Dit was een vlucht van 5 vliegtuigen die voor een oefenvlucht vertrokken met voldoende benzine aan boord voor bijna 3 keer de oefenvlucht. Na enkele malen contact met de verkeertoren omdat ze hun positie niet meer konden bepalen, zijn deze vliegtuigen voorgoed verdwenen:

Dodelijke straal:

Aanhangers van deze theorie. Beweren dat

atlantis

 

is gezonken op de plaats waar nu de bermuda driehoek ligt en dat er op deze plaats nog een soort laser straal op de locatie van atlantis actief is. Echter onderzoek heeft geen resten van atlantis gevonden hier. En volgens de legende zou atlantis ook niet hier moeten liggen.

Electromagnetisch veld:

Op de locatie van de driehoek bevind zich een groot magnetisch veld. Dit is ook met metingen bewezen en zou zeker storingen in navigatie kunnen veroorzaken. Al twijfelen experts ernstig of de storingen zo heftig zijn dat dit de verdwijningen kan veroorzaken.

 

Het weer:

Dit gebied is een van de meest stormachtige op aarde. Vaak zijn het ook zeer hevige stormen die een groot gebied bestrijken. Ondanks dat zich in de storm vaak tegengestelde stromingen en draaikolken bevinden, bewegen de stormen zich dusdanig langzaam dat het onwaarschijnlijk is dat ervaren schippers en zeelui zich erdoor laten overvallen.

Gas:

Het kan zijn dat er methaangas omhoog komt bij een aardverschuiving. Dit gas zorg ervoor dat zee lijkt op een pan melk die kook. Het is wit en borrelt en pruttelt. Op zo’n moment verliest het water zijn draagkracht en moeten schepen ook hun motor stopzetten omdat ze dan zeewater niet meer als koelwater kunnen gebruiken.. Als het gas uit de zee opstijgt dan vormt het dikke wolken en kan zo dus vliegtuigen “verblinden”.

 

Bovenstaande zijn een paar theoriën, alhoewel ze eigenlijk geen van allen 100% waterdicht zijn. Maar ze verklaren wel allemaal iets dus misschien een combinatie van factoren. Of het zijn toch UFO’s die daar hun basis hebben. Helemaal zeker weten we het niet, maar misschien moeten we ons gewoon neerleggen bij het feit dat we als mens niet slim genoeg zijn om alle raadsels van onze wereld te ontrafelen.