blog placeholder

Expeditie naar de verloren wereld

Arthur Conan Doyle:
Arthur Conan Doyle is vooral bekend geworden door zijn wereldberoemde creatie Sherlock Holmes. De broer van Sherlock Holmes is nooit direct bekend geworden maar zijn naam Mycroft doet heel veel mensen meteen denken aan een andere wereldberoemde naam namelijk Microsoft. Natuurlijk is de naam Microsoft niet afgeleid van de naam Mycroft maar berust dit op zuiver toeval. De naam Mycroft heeft wel een computer recycling stichting geïnspireerd,  deze stichting opereert heden ten dage onder de naam Stichting Mycroft en is te vinden op de website www.mycroft.nl

Vitina MarcusJill St. John

The Lost World:
Na het succes van Sherlock Holmes heeft Arthur Conan Doyle nog een aantal boeken geschreven waarvan “The lost world” het bekenste werk is. Het boek “The lost world” is meerder malen verfilmd maar de in 1960 door 20th Century Fox uitgebrachte versie is het bekendst. Dit kwam waarschijnlijk door het meespelen van de bloedmooie vrouwen Vitina Marcus en Jill St. John waarbij Vitina Marcus de donkerharige inheemse schone speelt en Jill St. John de rondborstige blonde Jennifer Holmes. (in een latere versie werden deze twee rollen gespeeld door de nog sexyer geklede vrouwen Rachel Blakely en Jennifer O’Dell waarbij Rachel Blakely de donkerharige inheemse schone speelt en  Jennifer O’Dell de rondborstige blonde Jennifer Holmes van wie de borsten in deze versie bijna uit haar zeemleren topje vallen.)

Rachel Blakely en Jennifer O’Dell

Bestaat de verloren wereld echt?
In het verhaal beweert Lord John Roxton dat hij bij een ondergrondse expiditie levende dinosaurussen is tegen gekomen. Net als Professor Summerlee in het verhaal van Arthur Conan Doyle wilde ik het bewijs hiervoor zien voordat ik het geloofde. Helaas is Lord John Roxton al enige jaren geleden overleden dus ging op zoek naar zijn dochter Moragan Roxton. Ik ging daarvoor naar Londen en na enige dagen navragen en zoeken van ik haar. Ik vertelde haar dat ik gefascineerd was door het verhaal van haar vader en dat ik op zoek wou gaan naar de verloren wereld. Ze had helaas geen tijd maar zei dat haar dochter en haar zoon dit ook al enige tijd heel graag wilde. We liepen samen richting de school van haar dochter en we kwamen haar twee straten verder al tegen.

Moragan Roxton

Ik stelde me voor en vertelde dat ik op zoek wilde gaan naar de verloren wereld. Ze was direct heel enthousiast en we spraken af dat we over twee weken als haar zomervakantie begon zouden vertrekken. Ik mocht niet weten waar de reis naar toe zou gaan en zij zou dus alles voor de reis plannen en boeken. De volgende dag belde ze om door te geven wat de hele expeditie ging kosten en ze gaf me de bankrekening van haar moeder waar ik de € 20.000,- op kon storten. Na een paar weken belde ik haar op om te horen wanneer we zouden vertrekken. Ze vroeg me om mijn adres te e-mailen dan zou ze e.e.a. doormailen. Ik mailde mijn adresgegevens door maar hoorde vervolgens nog niets. Toen ik vervolgens nog niets hoorde probeerde ik haar weer te bereiken maar tevergeefs. Net toen ik na een paar weken dacht dat ik nooit meer iets van haar of mijn geld zou terugzien kreeg ik een e-mail van haar. Ze stuurde me een foto waarop zij en haar broer allebei met een echte dinosaurus aan de hand liepen.

Real dinosaurs

Onder de foto stond; “bedankt dat u onze droom uit hebt laten komen!”