blog placeholder

Osker was een punkband uit Los Angeles, ze hebben 2 cd`s uitgebracht in de periode van 1998 tot 2002. Uiteindelijk is de band gestopt vanwege onderlinge ruzies. De line-up bestond uit zanger/giarist Devon Wiliams en Dave Benitez op de basgitaar. De band heeft nooit een vaste drummer gehad, Phil Drazik heeft het het langste volgehouden.

De muziek van Osker is snel, heel snel, en de nummers gaan over alles wat een tiener bezighoudt. Met alleen een zanger/gitarist, bassist en drummerwetenze er geniale muziek uit te gooien. Ik vind het heerlijk wegluisteren; voor mij is Osker zeker 1 van de beste punkbands die ik de afgelopen 10 jaar ben tegengekomen. Maar niet alleen de beste, ook de meest onbekende.

Vooral de 1ste cd van Osker, Treatment 5, is geniaal. Veel snelle, korte nummers met teksten waarbij het heerlijk is om mee te schreeuwen.De 2de cd, Idle Will Kill, is wat volwassener, meer diepgaande teksten en af en toe wat rustigere nummers.Ik raad iedereen die punkmuziek geweldig vindt, Osker te luisteren.Het is een heel, heel onbekende band, maar ze zijn ook heel erg goed. Zanger/gitarist Devon heeft een stem die gemaakt lijkt te zijn voor de muziek die ze maken, dit maakt de band uniek in zijn soort.

 Treatment 5

Treatment 5 bevat 18 nummers.

 

 1. I Cannot
 2. Useless
 3. Dying
 4. Ballad Of A Tailor
 5. Alright
 6. Panic
 7. Life Sucks
 8. Stop The Bus
 9. 13
 10. Lcuky
 11. Numbskull
 12. Two Faced
 13. Fuck Me
 14. Asshole
 15. Someday
 16. Falling Apart
 17. Shitface
 18. Radio

Idle Will Kill heeft 14 nummers.

 

 1. Patience
 2. Strangled
 3. Animal
 4. Contention
 5. Motionless
 6. Piece By Piece
 7. The Body
 8. Kinetic
 9. The Mistakes You MaKe
 10. Out Of Touch
 11. Back To You
 12. Disconnect, Disconnect
 13. Going On The Instincts
 14. Anchor

 

Hoewel de band erg onbekend is, hebben ze het wel voor elkaar gekregen dat ze met het nummer “Allright” de soundtrack van de dramafilm Crazy/Beautiful hebben.

Osker stond in de punkwereld bekend als 1 van de gemeenste bands, omdat ze gewoon deden waar ze zin in hadden. Devon zei dat hij 5 goede vrienden had, en de rest van de wereld bestond uit nietsnutten en helpers.

Na het einde van de band is Devon verder gegaan in de acoustische band Fingers Cut Megamachine, en is nu actief als gitarist in de band Lavender Diamond.

Dave Benitez is nu zanger/gitarist in de band The Black Heartthrobs. Phil Drazic is momenteel drummer van de band Punk is Dead.