blog placeholder

Mumford & Sons

In december 2007 begon het. Vier oude vrienden vormden een band, genaamd: Mumford and Sons. De folkrockband komt oorspronkelijk uit London, maar ze zijn op het moment veel aan het toeren. “Little Lion Man” was hun hit, daarmee werden ze bekend en braken ze door. Ook het nummer “The Cave” deed het publiek erg goed. Daarna hebben ze een album gemaakt, “Sign No More”. Dit album is opgenomen met Markus Dravs die ook gewerkt heeft met Arcade, Fire en Coldplay. Sign No More werd uitgebracht op 5 oktober 2009. Dit album bestaat uit 11 enorm krachtige en mooie nummers.
In 2010 werd de band genomineerd voor een Grammy Award. Ondanks dat ze het award zelf niet hebben gewonnen, hebben ze een goede invloed gehad op het publiek en is hun album meer gaan verdienen.
Voor de toekomst is Mumford & Sons aan het toeren door de VS en schrijven ze nummers voor een vervolg op Sign No More. Dit komt waarschijnlijk eind 2011.

Mumford and Sons?

“Ja, Mumford and Sons!” Maar waarom zo’n gekke naam voor een folkrockband?
Vanwege de zanger Marcus Mumford. Hij was en is nog steeds de lead van de band, de rest zijn eigenlijk maar gewoon de zonen. Vandaar Mumford and Sons. Het begon eigenlijk allemaal met de vrienden van Marcus die hem hielpen om zijn singer-songwritermuziek te ondersteunen. Toen kwamen ze er al snel achter dat wat ze speelde eigenlijk wel heel goed klonk en wel iets speciaals had. Ze hadden gezamenlijk een passie voor folk en country.
Marcus zelf speelt gitaar, drums, mandoline en zingt. Ben Lovett speelt piano/keyboard, accordeon en drumt. Winston Marhall bespeelt de banjo en dobro. Ted Dwane is de bassist die ook bij een aantal nummers de drums en gitaar bespeelt. Het geluid van Mumford zijn de vier artiesten die vierstemmig zingen, ook het geluid van de banjo, gespeeld door Country Winston, is typisch een Mumford geluid. De samenwerking bracht een band, die al snel nummers schreven en een album in elkaar flansten.
De liedjes van Sign No More zijn niet hun enige nummers, ook hebben ze nog wat covers gemaakt en hebben ze zogenaamde B-Sides, of Unreleased Songs. Daar staan de nummers Liar, Feel The Tide of Hold On To What You Believe in. Deze nummers zijn ook met veel gevoel gespeeld. De kleding die ze live dragen en die op foto’s staan zijn een soort middeleeuws, dat maakt ze ook apart.

Conclusie:
Het eerste album van Mumford and Sons, Sign No More was een groot succes, ze zijn op het moment veel aan het toeren door de VS en schrijven nieuwe nummers. Het is een vrij nieuwe folkrockband, met bandleden die spelen met gevoel, passie maar die ook zeker een hoop talent hebben. Het is een leuk stel, je ziet dat ze niet alleen een band samen zijn maar ook vrienden, ze maken gekke foto’s en ze maken muziek met plezier.