blog placeholder

Luc De Vos is overleden op 29/11/2014. Hij was een zanger, een columnist en een schrijver. Hij was de zanger en gitarist van de band Gorki en tevens de vaandeldrager van de Nederlandse rock. De bekendste nummers van Gorki zijn Mia, Lieve Kleine Piranha en Anja. Hij verscheen vaak op de Vlaamse televisie. Hij was een heel geliefd persoon. Iedereen betreurt zijn dood.

Jeugd

Luc De Vos was geboren in het jaar 1961. Ook het geboortejaar van Eddy Murphy. Zijn geboorteplaats is in het gerucht Wimpelgem. Wimpelgem is een gerucht van Evergem en Evergem ligt nabij Gent. Hij was de jongste van 7 kinderen. Hij werd katholiek opgevoed door zijn ouders. Zoals bijna iedereen in Wimpelgem ging hij naar de plaatselijke Chiro. Zijn broers brachten hun tijd ook door op de Chiro. Zijn echte doorbraak als zanger liet echter lang op zich wachten. Zijn echte carrière als zanger begon pas op zijn 27 jaar.

Carrière

In 1991 werkte hij mee aan 20 jaar de vieze gasten
In 1998 werkte hij mee aan de Nederlandse herschrijving van het lied ‘Lolita’
In 2000 maakt hij de songtekst van het lied ‘Wij houden vast’
In 2001 zong Luc De Vos mee in het lied ‘Ex-Liefdadigheid’, zong hij het lied ‘Paranoid’ met Gorki
In 2003 zong hij mee in het lied ‘Moe van jou’
In 2004 schreef hij liedjes voor het toneelstuk ‘Kaatje is verdronken’, hij nam ook deel aan het tweede seizoen van De slimste mens ter wereld
In 2005 was hij de vaste gast van het programma De laatste show
In 2006 had hij een bijrol in de films Cars en Garfield 2, hij had ook een bijrol in de televisieserie Willy’s en Marjetten
In 2007 was hij vaste gast in de Provincieshow, hij bracht het lied ‘En dans’ met Gorki samen met Isabelle A
In 2009 nam hij deel aan de tournee ‘De Alpenzusjes’, hij speelde met Gorki het nummer ‘ Embrace & Destroy’
In 2010 had hij de hoofdrol in de kortfilm ‘TATA’
In 2014 nam hij voor de tweede keer deel aan De slimste mens ter wereld

Gorki (zijn band)

Luc De Vos behoorde tot de band Gorki. De eerste naam van de band was Gorky maar na de splitsing hebben ze hun band hernoemt naar hun eerste album. Dat album heette Gorki. . Samen met Luc Heyvaerts, Erik Van Biesen, Thomas Vanelslander en Bert Huysentruyt was hij lid van de band. Hij was de hoofdzanger en gitarist. Hij schreef ook mee aan de songteksten. Ze begonnen in 1989 en eindigde in 2014. Ze hadden al een tijd geen liedjes meer uitgebracht maar de door de dood van Luc De Vos stopt het. Ze speelde voornamelijk liedjes in het genre poprock. Ze hadden ook hun eigen label. Dat label was PIAS. Ze werden ooit derde in een talentenjacht van Humo. Door daar derde te worden hadden ze hun carrière een flinke boost gegeven. Ze werden een gegeerde Vlaamse band. Het was één van de bekendste Vlaamse bands.

Hits

Ze hebben verscheidene hits gemaakt. Hun eerste hit was de single ‘Anja’. In 1991 brachten ze de single ‘Mia’ uit. Dat later zou uitgroeien tot de bekendste hit van Gorki. Het is door verscheidene radiozenders verkozen tot de tweede plaats, in de hitlist van beste Vlaamse lieden aller tijden. Ze hebben ook nog de hit Lieve Kleine Piranha uitgebracht. Ze hebben met deze drie liedjes alle Vlaamse hitlijsten veroverd.

Overlijden

Luc De Vos is overleden op 29/11/2014. Hij was toen 52 jaar oud. Hij is gestorven op de verjaardag van zijn zoon. Hij liet zijn vrouw en zijn 14 jarige zoon achter. Zijn doodsoorzaak was het acuut falen van zijn vitale organen. Zijn lichaam werd gevonden in zijn werkappartement. Waar hij zijn liedjes componeerde en songteksten voor andere mensen schreef. Op zo’n honderd meter van zijn woonplaats.

Rouwregisters

Zoals bij elke belangrijke persoon werden er rouwregisters geopend waar iedereen zijn tekstje in kon schrijven. Het is één van de eerste keren dat er ook een rouwregister op internet werd geopend. Ook in het gemeente huis van Gent kon je je eerbetoon betuigen.