blog placeholder

Heb je gevoel voor ritme en melodie in muziek of helemaal niet. Iedereen kan gitaar spelen als je doorzettingsvermogen hebt en het echt wilt. Je kunt je vrienden laten versteld staan hoe snel je gitaar hebt leren spelen. Ik ga jullie de basis al mee geven zodat je weet waar ze het overhebben.

Als eerste gaan we beginnen met te zeggen dat er verschillende stylen zijn die je kan spelen met een gitaar daar zijn dan ook verschillende gitaren zoals de klassieke, de elektrische en de base gitaar.

AKKOORDEN

In muziek zijn verschillende toonaarden en van elke toonaard is er een akkoord. Een akkoord is een soort greep die op de gitaar een combinatie is van verschillende vakjes te gelijk in te drukken Zo kan je zelf met verschillende opeen volgende akkoorden en met een aantal krachtige slagen een melodie of een song na spelen.Hier onder zie je een klein overzicht van de verschillende akkoorden.

http://guitargirl.jouwweb.nl/upload/9/f/d/guitargirl/openchords.large.gif

Tablatuur

 Is een ander manier op duidelijk te maken hoe je precies een liedje op gitaar moet spelen. Deze 6 lijnen hier onder stellen de 6 snaren voor van een gitaar met elk hun specifieke letter. De cijfers op de 6 lijnen maken duidelijk welk vakje je moet induwen. In dit voorbeeld concreet betekent dit dat je op de G snaar ( meer bepaald de sol snaar ) het 2de vakje moet induwen en vervolgens na het spelen van deze noot de e snaar moet aan slaan en terwijl het 3de vakje induwen.

e————3—————————————————
B—————————————————————-
G——-2——————————————————–
D—————————————————————-
A—————————————————————-
E—————————————————————-

 

Ik zelf heb eerst wat notenleer gevolgd maar om sneller bij te leren en liedjes te spelen op akkoorden ( die ik vond op internet ) heb ik een cursus gitaar gevolgd online.