blog placeholder

Er is niets leukers dan het hebben van bijzondere muzikanten om de muziek te verzorgen voor uw bruiloft en receptie. Muzikanten inhuren is niet alleen goed voor bijzondere muziek op uw bruiloft, maar er is ook meteen een voorstelling om naar te kijken. Uw gasten zullen zeker meer genieten van een muzikant dan van iemand die de play-knop drukt van de Ipod.

Veel mensen denken dat muzikanten meer geld vragen dan DJ’s, wat zeker niet altijd het geval hoeft te zijn. Hier zijn enkele manieren om je muzikale talent te krijgen voor minder:

o Vraag de muzikanten om voor een langere tijd te spelen.

Als je de muzikanten voor meerdere uren inhuurt, kunnen jullie een speciale prijs afspreken voor de extra uren. Nodig hen bijvoorbeeld uit om te spelen voor de ceremonie en de fotosessie achteraf. Of laat uw bruiloftband tijdens het eten wat sfeermuziek spelen, en vervolgens laat u ze de boel een beetje opzwepen voor het dansen.

o Laat ze voor een kortere tijd spelen.

Het kan zo zijn dat de eigenaar van de ruimte die u heeft afgehuurd wilt dat u op een bepaalde tijd klaar bent, zodat ze het personeel binnen kunnen laten om op te ruimen. Dus in plaats van dat u de muzikanten laat spelen tot alle gasten vertrokken zijn, kunt u ze een half uur eerder laten stoppen met spelen. Dat functioneert ook meteen als signaal voor de gasten dat het feest is afgelopen, en dat het tijd is om met rijst te gooien.

o Ga voor een kleinere groep

Als u een kleinere groep muzikanten inhuurt, zult u natuurlijk ook minder voor ze betalen. Ga bijvoorbeeld voor een trio of duo.

o Huur muzikanten die passen bij uw budget

Professionele bruiloft muzikanten hebben grote repertoires en kennen de elementen van een bruiloft. Zij kennen vaak zelfs de medewerkers van uw trouwlocatie en hebben sterke werkrelaties met andere dienstverleners die u hebt (zoals uw gehuurde celebrant en uw bruiloft coördinator).

Als u het budget niet heeft voor een professionele, ga dan naar jonge musici. U zult ze moeten inlichten over uw verwachtingen, ook zullen ze niet zo veel repertoire hebben om uit te kiezen, maar u zult geld besparen. U kunt deze studenten vinden bij lokale universiteiten, of MBO muziekscholen. Ook kunt u aan muziekleraren vragen of ze iemand kunnen aanbevelen.

o Wees voorzichtig met het uitnodigen van vrienden en familieleden om te spelen op uw bruiloft.

Het is geweldig wanneer u een vriend heeft die professioneel muzikant is, en vrijwillig wilt spelen op uw bruiloft als geschenk aan u. U hoeft niet te betalen voor diensten van de musicus, en de muzikant zal het geweldig vinden om een deel van uw bijzondere feest uit te maken.

Het is een heel ander verhaal als u een vriend of vrienden vraagt die amateur muzikant is. U zet diegenen voor het blok als hij/zij het niet willen, want ze zijn bang u teleur te stellen door “nee” te zeggen. De oplossing: Nodig diegenen uit om een voor u speciaal lied te spelen, terwijl u de bruiloft band een pauze geeft. Bij de receptie zijn de gasten in een feeststemming en uw vrienden zullen zich meer ontspannen voelen tijdens het optreden. Laat in ieder geval de muziek voor tijdens de formele ceremonies over aan de professionals.

o Zorg voor versterking of een kleinere groep gasten.

Sommige muzikanten en bands geven korting als u de geluidsversterking verzorgt. Om dit mogelijk te maken, zult u een geluidsman in moeten huren, of u kent toevallig iemand die geluidsman is. Een voordeel van het huren van een geluidsman is dat ze ook voor het geluid kunnen zorgen van bijvoorbeeld toespraken.

Of, verklein uw gasten lijst, zodat er geen versterkers nodig zijn. Sommige muzikanten zullen minder vragen als ze geen versterkers mee hoeven te nemen.

o Huur musici in, die niet van ver komen.

Reizen is duur, en het importeren muzikanten van ver weg ook. U zult hun reiskosten moeten betalen, of een regeling treffen. Wanneer u lokale muzikanten inhuurt, Scheelt dat natuurlijk. En de kans is groter dat ze bekend zijn met de trouwlocatie, wat ook een pluspunt is.