blog placeholder

 >Met wereldwijd 120 miljoen verkochte albums en meer dan 2600 concerten in 50 landen is Bon Jovi terecht 1 van de grootste rockbands ter wereld.

Bon Jovi is een rockband uit New Jersey, VS waarvan in de jaren 80 en 90 ruim 90 miljoen albums over de toonbank gingen. En nu in de jaren 2000 tot heden wordt de band nog altijd door hun trouwe fans uit de jaren 80 en 90 gevolgd, zelfs de kinderen en/of kleinkinderen van die fans zijn opgegroeid met deze muziek en uitgegroeid tot fans van Bon Jovi. De mannen uit New Jersey weten nog altijd menig vrouwenhart te veroveren met hun looks en muziek, en hun concerten zijn dan ook altijd zo goed als uitverkocht. Eind 2009 is Bon Jovi’s album “The Circle” uitgekomen. Van dit album zijn 2 verschillende versies: een standaard versie en een deluxe versie met bonus dvd. Op de bonus dvd staat een documentaire ‘When We Were Beautiful’. Deze documentaire werd gemaakt tijdens de wereldtour van het vorige album ‘Lost Highway’ en geeft een intrigerende blik achter de schermen bij de band.Op dit moment is de band aan het touren door de VS, de ‘The Circle Tour’ die 2 jaar duurt (en de hele wereld weer over gaat). Maar op zaterdag 5 juni 2010 komt Bon Jovi naar Nederland, wat je als verrassing zou kunnen beschouwen, want de concerten in Europa stonden eigenlijk pas gepland voor 2011 tijdens deze tour (behalve dan de 12 concerten die “ook” in juni in de O2 Arena geven gaan worden). Deze show is dan ook officieel geen onderdeel van ‘The Circle Tour’, maar het is een festival, “Royal Beach Concert” genaamd waar ook Kane enDi-Rect zullen optreden. Het is nog een heel gedoe geweest rondom de officiele kaartverkoop voor dit concert, omdat Bon Jovi nog geen contracten zou hebben ondertekent toen het nieuws van hun optreden in Scheveningen al volop in het rond ging. Uiteindelijk na 3 weken ging de voorverkoop dan toch eindelijk van start en zijn er in de eerste weken al meer dan 30.000 kaarten verkocht.

 

Onstaan van de band

 De band Bon Jovi is in 1983 opgericht door Jon Bon Jovi (echte naam John Francis Bongiovi Jr.). Het allereerste bandlid was David Bryan, een oude schoolvriend van Jon. Met hem richtte hij de band Atlantic City Expressway op. Ze speelden in locale bars in New Jersey.Hierna volgden Alec John Such, Tico Torres en als laatste Richie Sambora. Sambora was voordat hij bij Bon Jovi ging, aan het touren met Joe Cocker. Ook speelde hij bij een band die Mercy heette en had hij net auditie gedaan om bij de band Kiss te gaan spelen.In 1984 kwam het debuutalbum uit: Bon Jovi (oorspronkelijk zou het Tough Talk gaan heten, maar de naam is op het laatste moment verandert). Dit album bevatte de hit Runaway. Hierna kwam het album 7800 Fahrenheit, met onder andere; In and out of Love en Only Lonely. Het album, Slippery When Wet, werd een wereldwijd succes. Nummers als You Give Love A Bad Name en Livin’ On A Prayer bereikten beide de nummer 1 in de Amerikaanse hitlijsten. Dit album bevat ook de zogenaamde “signature hit” Wanted Dead Or Alive. Na de tour namen ze een nieuw album op, genaamd New Jersey. Ook dit werd een wereldwijd succes met hits als Lay Your Hands On Me, Bad Medicine en I’ll Be There For You. Na de New Jersey tour aan het eind van de jaren ’80, zat de band fysiek aan de grond en namen de jongens uit new Jersey een jaar rust. In 1990 maakte Jon een solo album Blaze of Glory, ook Richie kwam in 1991 met een solo album Stranger in this town. In 1992 keerde de band terug met Keep the Faith, een album met een sociaal tintje. Dit album bereikte hits als Keep the Faith, Bed of Roses, I’ll Sleep When I’m Dead, In These Arms en Dry County. Jon had zijn haren afgeknipt en geblondeerd en de band bracht meer diepzinnigere nummers uit. In 1994 verliet Alec de band en Hugh McDonald kwam er voor in de plaats. En de rest weten we allemaal, de band heeft nog steeds enrom veel succes met het verkopen van cd’s en concerten en we hopen dan ook van harte dat we nog lang van de heren van bon jovi mogen blijven genieten.

 

 De huidige bezetting van de band zijn;

 Jon Bon Jovi – zang/elektrische gitaar/akoestische gitaar (1983-heden)

 Richie Sambora – elektrische gitaar/akoestische gitaar/achtergrondzang (1983-heden)

 David Bryan – keyboards/achtergrondzang (1983-heden)

 Tico Torres – drums/percussie (1983-heden)

 Hugh McDonald – basgitaar/achtergrondzang (1994-heden), hoewel McDonald meespeelt op albums en ook met toernees meegaat wordt hij niet gezien als officieel bandlid.

 Bobby Bandiera – gitaar/achtergrondzang (2003-heden alleen bij optredens)

  

Voormalige bandleden zijn;

 Alec John Such – basgitaar/achtergrondzang (1983–1994) Na zijn Bon Jovi tijd werd Alec John Such manager van een paar lokale bands uit New Jersey.

 Jeff Kazee – keyboards/achtergrondzang (2003-2006 alleen bij optredens)

 Lorenza Ponce – viool/achtergrondzang (2007–2008 – live), tijdens de H.A.N.D tour van de band

 

 Albums die de band tot nu toe heeft uitgebracht;

 Bon Jovi

 7800° Fahrenheit

 Slippery when wet

 New Jersey

 Keep the faith

 Crossroad (The best of Bon Jovi)

 These days

 Crush

 One wild night – Live 1985-2001

 Bounce

 This left feels right

 100.000.000 Bon Jovi fans can’t be wrong Boxset

 Have a nice day

 Lost highway

 The Circle