blog placeholder

Tim Berging

 

Avicii is de artiestennaam van Tim Berging, geboren op 8 september 1989 in Stockholm en is een Zweedse dj, remixer en muziekproducent. Tim Bergling werkt niet alléén maar onder de naam Avicii, hij is ook bekent onder de namen Tim Berg en Tom Hangs. Wel is onder de naam Avicii op het moment het meeste bekend.

De carrière van Avicii

Avicii begon in 2008 op 18-jarige leeftijd in de muziekindustrie. Hij bracht toen een remix uit van Commodore 64 spel Lazy Jones. Dit nummer zorgde voor zijn eerste release bij Strike Recordings, getiteld Lazy Lace. In 2010 bracht hij samen met John Dahlbäck het nummer Don’t Hold Back uit. Verder werkte hij met grote namen zoals Tiësto en Sebastian Ingrosso. Het werk van Avicii is voornamelijk gebaseerd op elektronische muziek, maar EMI besloot in 2010 in samenwerking met zangeres Amanda Wilson om ook nog een vocale versie van zijn nummer Bromance uit te brengen onder de titel Seek Bromance. Hierna tekende Avicii ook een platencontract bij EMI. Ook ging hij in 2010 voor het eerst op wereldtour. Hij bezocht voornamelijk Noord-Amerika en West-Europa. In de jaren 2012 en 2013 stond Avicci derde in de jaarlijkse top 100 van het DJ Magazine.

De reden voor deze hoge plaats in de lijst waren voornamelijk de internationale successen zoals Levels (2011), I Could Be The One (2012) en natuurlijk de hitsingles van 2013 Wake me up! en Hey Brother.

 

Wist je dat?

Er in Miami een Avicii hotel bestaat? In het hotel vindt je allerlei Avicii spullen. Avicii heeft zelfs in alle kamer een boodschap op de spiegel geschreven!

Dat Avicii met zijn landgenoten Björn en Benny van ABBA het themalied van Eurosong 2013 componeerde.

De naam Avicii is gebaseerd op Ivici, wat het laagste is binnen de boeddhistische hel.