blog placeholder

Een tijdje terug werd bekend dat Anouk wel oren had naar een songfestival avontuur. De killersong ligt zelfs al klaar. Ze had echter één voorwaarde en dat was rechtstreekse plaatsing en geen deelname aan de nationale voorronde.

De TROS zag dit echter niet zitten maar gaf haar wel de kans om deel te nemen aan de voorrondes. Het geen want Anouk absoluut niet wilde.

Het is dan ook niet raar dat Anouk dit heeft geweigerd en dit op haar manier in de media heeft gebracht. Ze heeft 17 jaar ervaring en is een bekende naam in de muziek wereld, zij heeft zich allang bewezen.

We mogen blij zijn dat ze wilt gaan, want zeg nou zelf echt goed voor je carrière is het niet.

Al jaren denken wij dat we de finale halen met low budget artiesten met een armzalige performance, en elk jaar opnieuw worden we weer keihard met onze neus op de feiten gedrukt dat dit niet het geval is.

Maar we willen maar niet inzien dat we ons lot in eigen handen hebben en zijn er heel goed in om anderen de schuld te geven. Zou zouden wij nooit in de finale komen door de vriendjespolitiek in het oosten. Loreen (en ook andere west europese inzendingen) hebben de afgelopen jaren bewezen dat je ook als west Europees land ver kunt komen en zelfs kunt winnen. Loreen kreeg dit jaar van alle landen m.u.v Italie punten, en als zweden het kan waarom nederland dan niet?

 

Nou simpel omdat wanneer wij eens een artiest hebben van finale kwaliteit wordt deze geweigerd door de TROS omdat deze omroep graag zo veel mogelijk geld wil verdienen aan de voorrondes en zo weinig mogelijk geld in het songfestival zelf wil investeren.

Het is goed dat Talpa zijn handen aftrekt van de samenwerking met de TROS alleen daar heeft het songfestival niks aan, de TROS zal stug vol blijven houden aan haar plan van aanpak. Ik ben er dan ook van overtuigd dat er volgend jaar weer iemand staat die in het rijtje van Sieneke, de 3J’s en Joan Franka past, en weer zullen we uitgeschakeld worden in de halve finale.

 

Ik ben er voorstander van om de TROS het songfestival af te pakken en af te staan aan de AVRO. Naar mijn mening past het songfestival veel beter bij de AVRO dan bij de TROS die het ziet als een groot TROS muziekfeest op het plein.

Ik ben groot fan van het songfestival, maar niet van nederland op het songfestival. Ondanks dat hoop ik toch weer ieder jaar stiekem op de winst, gewoon omdat hopen mag.

 

UPDATE 21-07-2012

De kans dat Anouk naar het songfestival is groter dan ooit. TROS-directeur Peter Kuipers gaat binnenkort met Anouk rond de tafel zitten. Waar de TROS eerst stug vol hield aan de voorrondes, zijn ze nu minder stellig. Ze gaan eerst met haar in gesprek en daarna zien ze wel verder.